Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiZTE

ZTE Ekran Altı Kamera Teknolojisini Mars’a Çıkartıyor! Siz Hala Yaya

ZTE Ekran Altı Kamera teknolojisinde ikinci round’a çıkıyor. Peki yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi bize neyi nasıl sunacak?

Akıllı telefon pazarında 2019 yılı Haziran ayında ilk kez OPPO tarafından tanıtılan ekran altı kamera teknolojisi mobil pazarda bir devrim yaratmıştı. Bu teknolojiyi devam ettirmeyen OPPO, bu donanımı kullanan bir akıllı telefon tanıtmadı. ZTE ise Amerika yaptırımları sonrasında “bitti” gözüyle bakılırken bir anda ekran altı kamera teknolojisini kullanan dünyanın ilk telefonu ZTE Axon 20 ile karşımıza çıktı. ZTE ekran altı kamera teknolojisi ile ilgili bugün en resmi kanaldan bir açıklama yaptı.

ZTE’nin mobil iş başkanı Ni Fei kişisel Weibo adresinden bir ileti paylaştı ve ikinci nesil ekran altı kamera teknolojisini 23-25 ​​Şubat tarihleri ​​arasında Şangay’daki MWC’de sergileyeceklerini duyurdu. Bu telefonun da muhtemelen ZTE Axon 30 (Pro) olabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada Fei çok ilginçte bir bilgiyi bizlerle paylaştı.

Ekran Altı Kamera

Bildiğiniz üzere şu andaki ekran altı kamera teknolojisinde ön kameranın olduğu alandaki piksellerin çözünürlüğü düşürülerek burada bir boşluk yaratılması ile görüntünün sağlanıyordu. Fei, yaptığı açıklamada çok değişik bir teknoloji kullanacaklarını ve arkadan aydınlatmalı BSI adı verilen teknoloji ile kameranın görüntüyü alacağını dile getirdi.

Öyle ya da böyle, ZTE mobil pazarın şehir efsanelerinden birini tek başına gerçekleştirdi. Bugün ikinci nesil ekran altı kamera teknolojisinin çok daha iyi olacağını ve piksel sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldıracağını görüyoruz. Umarız bu teknoloji büyük üreticiler tarafından da kullanılır ve şu ekran içinde delikli telefonlardan kurtulabiliriz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu