Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Cinsel İçerikleri Engellemeye Başlayacak

Cupertinolu Apple cinsel içerikler için düğmeye bastı. Teknoloji devi çocukları müstehcen fotoğraf ve videolardan koruyacak.

Apple’ın Mesajlar’da cinsel içerikli fotoğrafları otomatik olarak algılamak için bir işlev ekleyeceği geçen yılın sonunda biliniyordu . Başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürüldü. Ancak şimdi diğer ülkelerde görünmeye hazırlanıyor.

Apple, çocukları ABD dışında cinsel içerikten kısıtlayacak. Mesajlardaki alakalı fotoğrafların bulanıklaştırılması diğer ülkelerde işe yarayacak. Çeşitli kaynaklar, özelliğin yakında İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da çalışacağını söylüyor.

Bu özelliğin çocuklara ait iPhone’lar için tasarlandığını hatırlatmak isteriz. Varsayılan olarak devre dışı olacak.. Ancak ebeveynler bunu etkinleştirebilir. Sonuç olarak yazılım, Mesajlar uygulamasındaki mesajlarda cinsel içerikli fotoğrafların varlığını otomatik olarak algılayacak ve bunları bulanıklaştıracaktır.

Başlangıçta teknoloji devi, ebeveynlerin bu gibi durumlarda bildirim almasını istedi. Ancak görünüşe göre böyle bir işlev, düzenleyicilerin sorularını gündeme getirecekti, bu yüzden şimdi her şey fotoğrafı bulanıklaştırmakla sınırlı. Bu yazılım, çocuğun gönderdiği fotoğraflarla benzer şekilde çalışıyor.

Bu yeniliği kullanmak için iPhone sahiplerinin son iOS sürümünü indirmiş olması gerekiyor. Apple’ın söylediğine göre bu özelliğin kullanımı sırasında fotoğraflar direkt olarak analiz edilmiyor. Apple’ın geliştirdiği algoritma sayesinde fotoğraf dijital ortamda farklı bir şekilde analiz ediliyor ve filtreleniyor. Filtreleme işlemi bulut tabanlı bir şekilde iPhone üzerinde yapılıyor. Yani fotoğrafların bir sunucuya gönderilip orada analiz edilmesi söz konusu değil. Aynı Siri mantığı gibi.

apple iphone

Gizlilik konusunda kendi içerisinde bile çok katı olan Apple’ın bu özelliğin güvenli olduğunu daha net bir şekilde anlatması gerekiyor. Ülkemizde de kullanıma sunulmasını beklediğimiz bu yenilik muhtemelen iOS 16 ile varsayılan olarak gelecek.

Instagram Kadınları Koruyamıyor! Taciz Devam Ediyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu