Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Xiaomi Samsung ve Apple’ı Geçeceği Tarihi Açıkladı

Akıllı telefon dünyasının popüler markalarından Xiaomi Samsung ve Apple ‘ı gözüne kestirmiş durumda. Xiaomi liderliği istiyor.

Xiaomi son dönemde gündemde düşmüyor. Markanın kısa süre önce gerçekleştirdiği etkinlikte Xiaomi 12, Xiaomi 12x, Xiaomi 12 Pro ve MIUI 13’ün tanıtımı gerçekleşti. Öte yandan Xiaomi her geçen gün pazar payını artırdığı giyilebilir teknolojiler kategorisi için de iki yeni ürün duyurdu. Tüm bu ürünlere ait gelişmeleri TeknoBurada.Net’te bulabilirsiniz. Etkinliğin yankıları sürerken Xiaomi CEO’su ve kurucusu Lei Jun markanın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Xiaomi Samsung ve Apple ‘ı geçerek bir numarayı gözüne kestirmiş durumda.

Jun, şirketin akıllı telefon ekosisteminde liderlik için rekabette kalmaya devam edeceklerini ve önümüzdeki üç yıl içerisinde sektörde bir numara olmayı hedeflediklerini açıkladı. Lei Jun, sözlerini desteklemek için Xiaomi’nin bu yıl kısa bir süre de olsa Apple’ı geçerek akıllı telefon dünyasına ikinci sıraya yükseldiklerini hatırlattı. Yine Xiaomi başta Avrupa olmak üzere birçok bölgede pazar payını ciddi manada artırıyor. Bunda Samsung’un telefon satışlarında yaşanan düşüş ve Huawei’in neredeyse pazarda yok olmasının büyük etkisi var.

Xiaomi, Huawei’in pazar payında yaşanan düşüşten de büyük payı alan markalar arasında. Özellikle Çin pazarında markanın popülerliği her geçen gün artıyor. Fiziksel mağazaların sayısı hızla artıyor. Diğer taraftan indirim dönemlerinde Xiaomi ürünleri her zaman en çok satanlar arasında yer alıyor.

Fiyat / performans odaklı ürünlerin önemli adreslerinden Xiaomi, bugün daha düşük fiyatlı ürünleri Redmi, POCO ve Black Shark markaları altında satışa sunmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu