Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSTeknoloji

iPhone 15 Pro USB-C Bağlantı Noktasıyla Sızdırıldı


Uzun zamandır zorunlu yasalar sebebiyle Apple’ın USB-C bağlantı noktasına geçişi iPhone 15 Pro ile birlikte gerçekleşiyor.

Dün erken saatlerde iPhone 15 Pro modelinin bazı ayrıntılı CAD görüntüleri çevrimiçi olarak paylaşıldı ve Apple’ın bir sonraki amiral gemisi için tasarımında ve özelliklerinde önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor. CAD görsellerinin ardından şimdi ise iPhone 15 Pro’nun USB-C bağlantı noktası ve Titanyum tasarımı ile yeni bir görsel sızdırıldı.

Avrupa’da getirilen düzenleyici değişikliklere uymak için Apple geleneksel Lightning bağlantı noktasını yaklaşan akıllı telefonları için daha yaygın olan USB-C’ye geçmeyi planladığı zaten biliniyordu. Ortaya çıkan söylentiler ile iPhone 15 serisinin yeni şarj bağlantı noktasıyla piyasaya sürülecek ilk iPhone olduğu öne sürülüyor. Bugün ortaya çıkan görsel ile USB-C bağlantı noktasına sahip iPhone 15 Pro bu söylentileri doğrular nitelikte.

iPhone 15 Pro USB-C

Fazla bilinmiyen Twitter kullanıcısı Unkownz21 tarafından yapılan bir paylaşımda telefonun alt bölümüne odaklanılmış bir görüntü içeriyor. Görselde iPhone’un meşhur vidaları, vidaların yanında hoparlör ızgaraları bulunuyor. Tam ortada ise USB-C bağlantı noktasına sahip olduğu görülüyor. Yeni USB-C bağlantı noktasını saymazsak iPhone 14 Pro ile aynı gözüktüğünü söyleyebiliriz. Ayrıca Unkownz21 Apple’ın USB-C’ye geçişi ile E75 Lightning Denetleyicisini E85 Bağlantı Noktası Denetleyicisiyle değiştirmek istediğini de belirtiyor.

İlginizi Çekebilir: iOS 16.3.1 Yayınlandı! Araba Kazaları Daha İyi Algılanacak

Paylaşılan bu görsel sayesinde yaklaşmakta olan iPhone 15 Pro’nun USB-C bağlantı noktası ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda telefonun yeni titanyum tasarımıda gözüküyor. Bazı kaynaklar tarafından yapılan açıklamalara göre Apple bu yıl iPhone 15 Pro serisi için paslanmaz çelik kullanmak yerine titanyum kullanmayı tercih edecek. Bu sayede iPhone 15 Pro’nun mevcut parlak paslanmaz çelik görünümü yerine Apple Watch Ultra’da gördüğümüz mat bir yüzeye sahip olacağı anlamına geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu