AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Stok Sorunu Farklı Bir Boyut Kazandı!


Apple’ın iPhone 14 ailesinde stok sorunu yaşamaya devam ettiği söyleniyor. Son olaylar Apple’ın tadını iyice kaçıracak gibi görünüyor.

Koronavirüs ile patlak veren çip krizi hala geçmiş değil. Bu krizden Apple bile olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Apple konu ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda açıklama yapmış ve Pro serisinin uzun süre stok sorunu çekeceğini açıklamıştı. Ancak bu stok sorunu ilginç bir boyut kazandıracak. Apple’ın en büyük tedarikçisi Foxconn’da olaylar çıkmaya başladı.

Letonya’da yaşayan ünlü içeriden Ben Geskin, çalışanlar ile Foxсonn fabrikasının güvenlik servisi arasındaki çatışmaları gösteren bir video yayınladı. Ben Geskin ayrıca, yerel Apple mağazalarından birine yeni iPhone 14 akıllı telefon tedarikinin tamamen durduğunu bildirdi.

Sızıntıları ve konsept tasarımları ile ünlü olan Ben Geskin konu ile ilgili olarak; “Arkadaşlarımdan biri az önce yerel Apple Store’umuza gitti ve iPhone 14 siparişlerini sordu. Akıllı telefon tedarikinin tamamen durduğu söylendi. Yeni siparişler çok uzun zaman alacak. iPhone iyi, ancak en çok Foxсonn fabrikasında kilitli kalan insanlar için üzülüyorum.” ifadelerini kullandı.

Reuters’e göre, Kasım ayı sonunda iPhone akıllı telefon tedarikinde daha fazla azalma bekleniyor. On binlerce çalışan, Foxconn’dan her biri 1.400 dolar aldıktan sonra firmadan ayrıldı. İş gücünü iyice kaybeden Foxconn, Apple’ın yeni bir tedarikçi bulmasına neden olacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu