Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Pro Ekran Yetenekleri Resmi Videoda Gösterildi!

Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan Xiaomi 12 Pro, ekran yenileme hızı gibi yetenekleriyle resmi bir videoda sergilendi.

Akıllı telefon pazarında önümüzdeki haftalarda gündem epey hareketli olacak. Üreticiler artık 2022 model amiral gemilerini sergilemeye başladı ve bunun devamı da geliyor. Bilindiği üzere Motorola, geçtiğimiz haftalarda Snapdragon 8 Gen1 işlemcili Edge X30 modelini duyurdu. Motorola’nın ardından gözler şimdi de Xiaomi 12 serisine çevrildi. 28 Aralık 2022 tarihinde tanıtılacak olan Xiaomi 12 serisi, artık lansmana günler kala tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkmış durumda. Yeni telefonlarını duyurmak için sabırsızlanan şirket ise, kısa süre önce Xiaomi 12 Pro ekran yenileme hızlarını da paylaştığı bir videoda sergiledi.

Xiaomi 12 Pro, uyarlanabilir ekran yenileme hızıyla ön plana çıkacak

Xiaomi, genellikle yeni bir ürünlerini, tanıtmaya yakın zamanda bazı bilgiler verir. Çinli üretici her zamanki gibi bunu, Xiaomi 12 serisinde uyguluyor. Yeni amiral gemilerini tanıtmak için geri sayıma geçen şirket, şimdi de Xiaomi 12 Pro’nun ekran yeteneklerinden bahsetti.

Şirket tarafından paylaşılan videoya göre Xiaomi 12 Pro’da ikinci nesil LTPO teknolojisine sahip 2K çözünürlükte OLED ekran kullanılacak. Uyarlanabilir yenileme hızını destekleyen bu ekran, pil tüketiminin de önüne geçecek.

Resmi bilgilere göre Xiaomi 12 Pro’daki OLED panel; E5 malzeme, ikinci nesil LTPO ve 120Hz yenileme hızını destekleyecek.

Tanıtıma birkaç gün kala Xiaomi yetkilisi de, Weibo hesabından bu ekranın çalışma şeklini gösteren bir video paylaştı. Paylaşılan videoya göre Xiaomi 12 Pro’nun OLED ekranı; internet tarayıcısında gezinirken 120Hz, video izlerken 60Hz ve statik bir görüntü yükleme sırasında ise yenileme hızını 10Hz’de kullanacak. Bu sayede telefonun pil ömrü de diğer rakiplerine kıyasla daha da uzamış olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu