Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K30 ekran tarafında Xiaomi adına bir ilki gerçekleştirebilir

Xiaomi’nin alt markası Redmi, takvimler 26 Kasım tarihini gösterdiğinde Redmi K30 ve K30 Pro modellerini tanıtacak. Şu ana kadar pek çok habere konu olan telefonlar Xiaomi adına bir ilki gerçekleştirebilir.

90Hz ekran yenileme hızı son dönem bazı Çinli markaların ekran tarafında karşımıza çıkardıkları en önemli gelişme oldu diyebiliriz. OnePlus’ın bu yıl duyurduğu dört telefonun üçüncü yer verdiği 90Hz ekran yenileme özelliği OPPO’nun alt markası Realme’nin bütçe dostu tepe modelinde bile kullanıldı.

Redmi K30 90Hz ekranla geliyor

Xiaomi ise 90Hz tazelenme oranını görünüşe bakılırsa ilk kez RedmiK30 modellerde karşımıza çıkaracak. Önümüzdeki günlerde tanıtılacak telefonlar 5G desteğinin yanında ekran yenilenme hızlarıyla da ilgi odağı olmaya çalışacaklar.

Redmi K30 MediaTek

Kısa süre önce geliştiricilerin MIUI 11 yazılım kodlarında 120 Hz yenilenme hızına sahip bir telefona rastlasa da, bu ekranın Xiaomi Mi 10 modelinde kullanılacağı gelen bilgiler arasında.

Redmi, K30 serisi telefonların ekrana gömülü ön kameraya sahip olacaklarını zaten onayladı. Serinin standart modelinde MediaTek işlemci göreceğiz. RedmiK30 Pro içinse ibre Snapdragon 855 Plus’tan yana görünüyor.

RedmiK30 serisinde can alıcı noktanın ise fiyat olacağını düşünüyoruz. Şirkete yakın bazı kaynaklar K30 5G’nin en ucuz 5G akıllı telefon olacağı iddiasında bulunuyor. K30 Pro da yine bütçe dostu fiyatıyla birçok ülkede  epey ilgi görecektir.

K30 serisinin tanıtımına sayılı günler kaldı ve bu süre zarfında telefonlara dair daha somut sızıntıların gerçekleşeceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu