Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTCLTeknoloji

Telefon Fiyatları Fırlıyor! İlk Örneği TCL 305 Oldu!

Maliyetlerin artması ile telefon fiyatlarında artışlar başladı. Giriş seviyesi TCL 305 modelinin fiyatını duyunca şaşıracaksınız.

Koronavirüs pandemisinden dolayı patlak veren krizler firmaları etkilemeye şimdi şimdi başladı. Maliyetlerin artması doğal olarak fiyatlara yanısıdı. Bunun ilk örneği bugün TCL 305 ile yaşandı diyebiliriz. Türkiye’de de resmi olarak faaliyet gösteren TCL, Space Gray ve Atlantic Blue olmak üzere iki renkte sunulan yeni giriş segmenti telefonunu tanıttı.

TCL’nin yeni telefonunda 6.52 inç büyüklüğünde 450 cd/m2 parlaklığa çıkabilen HD+ çözünürlüğünde LCD ekran yer alıyor. Yüzde 89.11’lik ekran/kasa oranına sahip olan bu telefon giriş segmentte yer aldığı için Android 11 Go işletim sistemi ile geliyor.

Damla çentikli ekrana sahip olan telefonda 5 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera yer alıyor. Cihazın arkasında ise 13 Megapiksel ana ve 2 Megapiksel makro lens bulunuyor. Ayrıca LED flaşın da yer aldığını belirtelim. 1080P çözünürlüğünde video çekebilen telefon parmak izi ve yüz tanıma sistemi ile güvenliği sağlıyor.

TCL 305, MediaTek Helio A22 yonga seti ve 2GB LPDDR4x RAM‘in yanı sıra 64GB dahili depolama birimi ile donatılıyor. Daha fazla depolama için bir microSD kart yuvasının da yer aldığını belirtelim. Telefon, 41 saate kadar 4G konuşma süresi vaat eden 5000 mAh kapasiteli bataryaya da sahip. Normal şartalarda bu segmentteki bir telefon 150 Euro bandıda olurdu. Ancak maliyetlerin artmasından dolayı bu telefon 60 Euro daha pahalıya yani yaklaşık 210 Euro‘dan satışa sunuluyor.

Muhtemelen giriş segmenti telefonlar bu fiyat skalasına yavaş yavaş çıkmaya başlayacak. Umarız bu kriz en kısa sürede sona erer ve fiyatlar düşmeye başlar.

TCL 305

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu