Genel

WhatsApp iOS 16 için Güncelleme Aldı

Meta’nın bünyesindeki WhatsApp iOS 16 için bugün güncelleme aldı. Son güncelleme ile iOS 16’nın çoğu özelliğine destek sağlanıyor.

WhatsApp beta uygulamasına yenilikler eklemeye devam ediyor. Son beta güncellemesi Mesajları düzenleme ve iOS’ta biçim metin kısayolunu geri getirme gibi şu anda geliştirilmekte olan yeni özellikleri uygulamaya ekleniyor.

WhatsApp’ta bir mesaj her düzenlendiğinde “Düzenlendi” etiketi görünecek. Buna ek olarak, WhatsApp size bir mesajı düzenlemeniz için yaklaşık 15 dakika sunacak. Alıcı belirli bir süre içinde telefonunu açmazsa, WhatsApp mesajınızın güncelleneceğine dair söz vermiyor

iOS 16’da WhatsApp için biçimlendirilmiş metin kısayolu geri geliyor. Metni kelimeden önce ve sonra bir karakter eklemekten daha hızlı biçimlendirmek için kullanıcılar biçimlendirmek istedikleri metni seçebilir ve BIU menü seçeneğine dokunabilirler.

Bu menü iOS 16’da görünmüyordu çünkü yükseltmeden sonra uygulamaların biçimlendirme menülerine “BIU” yerine “Biçim” olarak başvurmaları gerekiyor. WhatsApp iOS 22.22.0.70’in beta sürümü artık beta test kullanıcıları için mevcut ve iOS 16’nın getirdiği iyileştirmeleri içeriyor.

Ayrıca, iOS 16’yı kullanırken biçimlendirilecek metni seçmeye çalışırsanız, biçim metin kısayolu geri döndü ve metni her zamanki gibi biçimlendirebilirsiniz. iOS 15 ve önceki sürümlerin kullanıcıları, standart BIU kısayolunu görmeye devam edecek.

whatsApp iOS 16

Mesaj düzenleme özelliği hala geliştirme aşamasında ve kullanıcıların bunlara erişmesi muhtemelen biraz zaman alacaktır. Bu yeni biçim metin kısayolu yalnızca iOS 16’daki beta kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. WhatsApp’ın kaybolan mesajları tutmak ve cevapsız aramalar için Rahatsız Etme API’si üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu