Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji Haberleri

Fairphone 5 Yeni AMOLED Ekranı ve 8 Yıl Güncelleme Desteğiyle Geliyor

Fairphone 5 yeni AMOLED ekranı ve 8 yıl güncelleme desteğiyle geliyor. Özellikle sökülüp takılan parça mantığında telefonlar üreten Fairphone, bu modeliyle de dikkat çekebilir.

Yarınki duyuru tarihi de dahil olmak üzere yaklaşan Fairphone 5’in ayrıntılı bilgileri sızdırıldı. Yeni model daha güçlü, daha tamir edilebilir, daha dayanıklı, daha uzun destekli ve maalesef daha maliyetli olacak.

Hollandalı telefon şirketi yonga seti için ilginç bir seçim yaptı; Qualcomm QCM6490’ı tercih etti. Bu, gömülü ve endüstriyel uygulamalara yönelik bir yonga setidir. Performans açısından Snapdragon 778G’ye benzer olması bekleniyor.

Bunu ilginç kılan, Qualcomm’un sekiz yıl veya 2031’e kadar uzun vadeli yazılım desteği sunmasıdır. Fairphone, örneğin; Fairphone 2’nin son güncellemesi lansmandan yedi yıl sonra geldi ancak Qualcomm olmadan yapabileceği çok şey var. Endüstriyel bir çip seçmek oyunun kurallarını değiştirebilir.

Her neyse, model 5’te 8 GB RAM ve 256 GB depolamanın yanı sıra bir microSD yuvası bulunuyor. Bu microSD yuvası, SIM yuvasıyla birlikte artık ayrı bir modül. Artık kameralar ve titreşim motorunun da ayrı parçalar olduğu toplamda on bir modül var (sekizden fazla). Bu, kullanıcıların bunları ayrı ayrı değiştirmesine olanak tanır.

Şirket, önceki modellerin LCD’sini bıraktı ve biraz daha büyük 6,46 inç AMOLED ekranı seçti (Fairphone 4’teki 6,3 inçten daha yüksek). 1.224 x 2.770 piksel daha yüksek çözünürlüğe sahiptir ve önyükleme için 90 Hz’de çalışır (1.080 x 2.340 piksel, 60 Hz’den yukarı). AMOLED’e geçilse bile parmak izi okuyucusu yanda kalıyor.

Yeni model, ikisi arkada ve biri önde olmak üzere üç adet 50MP kamerayla donatılmıştır. Üçü de 4K video kaydedecek. Görünüşe göre “birinci sınıf lenslere” sahipler, ancak odak uzaklığı veya diğer özellikler hakkında hiçbir kelime yok.

Pil de 4.200 mAh kapasiteyle daha büyük (3.905 mAh’den yükseldi). Sızan verilerde şarj özelliklerinden bahsedilmiyor (model 4’te yalnızca 20W kablolu şarj vardı). Yeni model aynı zamanda Wi-Fi 6E (6GHz) ve Bluetooth 5.2 ile gelişmiş bağlantı özelliklerine de sahip.

Ek olarak, IP54’ten IP55 derecesine sahiptir (5, su jetlerine karşı dayanıklılık, 4 ise sıçramalara karşı dayanıklılık anlamına gelir). Sızdırılan görsellerde de gördüğümüz gibi yeni telefon Gök Mavisi, Gri ve Şeffaf renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Yeni donanım, önceki modele göre %30-40’a kıyasla %70’lik adil ticaret ve geri dönüştürülmüş malzeme oranıyla daha çevre dostu. Telefon ayrıca, cihazın ömrü boyunca karbon ayak izinin azaldığını gösteren yeni bir iklim koruma etiketine de sahip olacak.

Bunların hepsi kulağa hoş geliyor ancak şimdi kötü haberin zamanı geldi; sızıntıya göre Fairphone 5’in fiyatı 700€ (yaklaşık 20.438₺) olacak. Karşılaştırma için eski modelin fiyatı 580€ idi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu