Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 ve 13 Pro Hem Önden Hem de Arkadan Görüntülendi

Xiaomi 13 ve 13 Pro cephesinde heyecan giderek artıyor. Xiaomi’nin amiral gemisi telefonların tasarım hatları artık biliniyor.

Xiaomi 13 ve 13 Pro cephesinden somut sızıntılar gelmeye başladı. Saatler önce Xiaomi 13 Pro modelinin bazı özelliklerini gösteren bir fotoğraf internete servis edildi. Şimdi ise hem Xiaomi 13 hem de Xiaomi 13 Pro’nun tek bir karede yer aldığı bir fotoğraf sızdırıldı. Görüntü ayrıca her iki akıllı telefonun varka tasarımlarını da ele veriyor. Detaylara geçmeden önce bu görüntünün gerçekliğinin teyit edilmediğinin altını çizelim.

Xiaomi 13 ve 13 Pro Karşınızda!

Xiaomi 13 Pro, kavisli bir kenar ekrana sahip olarak görülüyor. Xiaomi 13 modelinde ise beklendiği gibi düz ekran yer alacak. İki telefonun sağ tarafında güç tuşu ve ses tuşlarını görüyoruz.

Gelelim en çok merak edilen kamera birimine. Xiaomi 13 serisinde iki modelin arkasında yatay olarak uzanan dikdörtgen şeklinde bir kamera modülü göze çarpıyor. Kıyaslama açısından bunu Xiaomi Mi 11 Ultra’daki kamera birimine benzetebiliriz. Dikdörtgen alanın üzerinde büyük bir kamera sensörü göze çarpıyor. Bu kamera muhtemelen Xiaomi 12S Ultra’daki 1 inçlik devasa sensör olacak. Bunun yanında iki yardımcı kamera ve LED flaş da yine bu alan üzerine konumlandırılıyor.

Xiaomi 13 serisinin ekran özelliklerinden söz etmek gerekirse, standart modelde 6.36 inç büyüklüğünde ve 1.5K çözünürlüğünde 120Hz OLED ekran yer alacak. Pro modelde ise ekran boyutu 6.7 inç büyüklüğünde olup 2K çözünürlüğe sahip olacak.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak seride Pro modeldeki kameraların tümünün 50 megapiksel olduğu bildiriliyor. Standart modelde ise ana ve ultra geniş açılı kamera 50 megapiksel olacak. Telefonlar ayrıca 100 watt kablolu, 50 watt ise kablosuz hızlı şarj desteği içerecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu