Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel, Alder Lake İşlemcileri ile Piyasaya Tekrar Hükmedecek!

AMD’nin son yıllarda işlemci pazarını ele geçirmesi durumu Intel Alder Lake işlemcileri ile son bulabilir. İşte gelişmeler ve detayları.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, AMD’nin performans işlemcileri pazarındaki hakimiyetinin Alder Lake işlemcilerin piyasaya sürülmesiyle sona ereceğini belirtiyor. Röportajun geri kalanında Intel’in geleceği ve AMD, Apple ve ARM gibi diğer şirketlerle olan yükselen meydan okumaları hakkında notlar veriyor.

 Intel, Tahtını Geri Almak İçin “Korkunç Bir Tempo”ya Giriyor

11 yıllık bir aradan sonra Intel’e geri döndüğünden beri, Pat Gelsinger, şirketin teknoloji lideri olarak unvanını alması için çok çalışacaklarını iletti.

CRN ile yaptığı görüşmelerde CEO, pazar paylarını çalan güçlü rakiplerinden kendini nasıl koruyacakları sorusuna “Daha iyi ürünler yaparak” cevabını verdi. Intel’in çok farklı bir masaüstü işlemcisi olan Alder Lake’i piyasaya sürülmek üzere olduğu göz önüne alındığında bu tür açıklamaların yapılması normal. Ancak Intel eskiye göre pazarda çok daha rekabetçi ve gerçekten de yeni işlemcileri ile performansı çok ileri boyuta taşıyabilir.

Intel Core i9-12900K

CEO, AMD’nin masaüstü işlemci alanında ne kadar iyi iş çıkardığını da ihmal etmedi. Gelsinger, “AMD son birkaç yılda sağlam bir iş çıkardı. Yaptıkları iyi işi göz ardı etmeyeceğiz, ama bu iş Alder Lake ve Sapphire Rapids ile bitecek.” dedi.

Intel’in yeni CEO’sunun şirketi ileri taşımak konusunda ne kadar ciddi olduğunu anlamış olduk. Alder Lake işlemcileri yakında piyasaya sürülecek ve gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu