Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei ve Apple Rekabetinde Kazanan Belli Oldu

Huawei ve Apple arasında Çin pazarında büyük bir rekabet yaşanıyor. 2024 yılının ilk kazananı Huawei oldu. İşte rekabette son durum...

Huawei, 2023 yılında Çin akıllı telefon pazarında heyecan verici bir büyüme yaşadı. Yakın zamanda yayınlanan bir IDC raporu, Huawei’nin sevkiyatlarının 2023’ün 4. çeyreğinde %36,2 oranında arttı. Bu sonuç Huawei’yi Çin’deki en büyük dördüncü akıllı telefon markası haline getirdi. Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Huawei’nin 2024’ün ilk iki haftasında akıllı telefon satışlarında en üst sırada yer aldığını ortaya koyuyor. Huawei ve Apple arasında yaşanan agresif rekabette son duruma göz atalım.

Huawei ve Apple Rekabeti

iPhone 15 serisinin deli gibi sattığı Çin pazarında Huawei inanılmaz bir ivme yakalamış durumda. Huawei’in Mate 60 Pro modeli ve yeni Nova serisi modelleri görünüşe bakılırsa iPhone 15 serisinden daha fazla satıyor. Bu başarı, yalnızca Apple’ı geride bıraktığı için değil, aynı zamanda 2019 ABD yasağından bu yana ilk kez Huawei’nin Çin’de akıllı telefon satışlarında lider konumu elde etmesi nedeniyle dikkat çekicidir.

Beklendiği gibi Mate 60 serisi, Huawei’nin Çin pazarındaki son başarısının anahtarı konumunda. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen akıllı telefonlar, Kirin 9000S işlemciye ve Harmony OS işletim sistemine sahip. Yerel distribütörlere göre Mate 60 serisi Çin’de hala çok fazla talep görüyor.

Mate 60 dışında Aralık ayında piyasaya sürülen Nova 12 serisi de Huawei’nin satış rakamlarını artırmasına yardımcı oldu. İçinde Snapdragon 778G 4G yongası bulunan Nova 12 Lite dışında serinin tümünde Kirin işlemci kullanılmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu