Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerQualcommSamsungVivoXiaomi

Snapdragon 8 Gen 2 Bambaşka Olacak!

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yongası hakkında bilgiler geldi. Bu yonga seti tüm eksikleri ve hataları kapatacak. İşe özellikleri.

Qualcomm çok yakında karşımıza yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 2 ile çıkacak. Kasım ayında düzenlenecek olan etkinlikte sergilenecek olan bu yonga seti hakkında bugün yeni bilgiler geldi. Son gelen bilgilere göre Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile karşılaştırıldığında, yeni yonga seti yüzde 20 daha hızlı işlemci performansı ve %15 daha fazla güç verimliliği sunacak.

Ayrıca aktarılan bilgilere göre GPU performansının da %20 artması gerektiğini ve yapay zeka ile ilgili sistemlerin performansının %50 artacak. Yeni yonga setinin görüntü işlemede önemli bir gelişme sağlayacağı da söyleniyor. Daha da önemlisi, Snapdragon 8 Gen 2’nin aşırı ısınma sorununu tamamen çözmesi ve düşük ısıtma sıcaklıklarında en yüksek performansı sunan yeni Snapdragon platformu olması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 1, Samsung’un eleştirilen 5nm sürecini kullanıyordu. Snapdragon 8 Plus Gen 1 ise 4nm TSMC işlem süreci ile üretildi. Bu sayede performans ve güç verimliliği büyük ölçüde arttı. Snapdragon 8 Gen2’nin TSMC’nin 4nm sürecini kullanmaya devam etmesi bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 2

15 Kasım’da Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtılmasının beklendiği Hawaii’deki yıllık Snapdragon Teknoloji Zirvesi’ni açacak. Ayrıca bu yonga setini ilk olarak Xiaomi 13 ailesinde göreceğimiz söyleniyor. Xiaomi’den sonra Vivo’nun da yeni canavarlarında bu yonga setini kullanması bekleniyor.

Samsung cephesi ise Exynos 2300’ün performans sorunu yüzünden çoğu ülkede Galaxy S23 ailesini Qualcomm’un yeni nesil yonga setine emanet edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu