Akıllı TelefonAppleGeneliPhone

Apple Face ID hakkında önemli bir açıklama yaptı

Apple Face ID hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Son günlerde iPhone X üretim hattının normal seyrine dönmesi ve yıl sonuna kadar 20-25 milyon iPhone X satışının gerçekleşebileceği haberleri konuşulurken, Bloomberg cephesinden konuya ilişkin çok önemli bir haber geldi. Habere göre iPhone X üretiminde süreci uzatan en önemli bileşen Face ID teknolojisi ve Apple satış tarihine kadar yeterli sayıda iPhone X’u piyasaya sürmek için Face ID’nin güvenilirliğinden ödün vermiş. Başka bir ifadeyle yüz tanıma teknolojisinin hassasiyeti azaltılmış.

Haber üzerine Apple cephesinden yanıt gecikmedi. Şirket, Business Insider sitesine alt bölümdeki açıklamayı yaptı:

“iPhone X ve Face ID için müşterilerin heyecanı inanılmazdı ve müşteriler 3 Kasım Cuma gününü sabırsızlıkla beklemekte. Face ID, inanılmaz derecede kolay ve sezgisel olan güçlü ve güvenli bir kimlik doğrulama sistemidir. Face ID’nin kalitesi ve doğruluğu değişmedi. Rastgele bir kişinin Face ID ile iPhone’unuzun kilidini açması ihtimali bir milyonda 1 olmaya devam ediyor.

Bloomberg’in, Apple’ın Face ID için doğruluk özelliğini azalttığını iddiası yanlıştır ve Face ID’nin yüz kimlik doğrulamasında yeni üstün standart olmasını bekliyoruz.”

Gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple yeterli sayıda iPhone X satabilmek için Face ID güvenilirliğini azaltmış olabilir mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu