Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Kullananlar Dikkat – HyperOS Size Ulaşmayabilir

Xiaomi kullananlar dikkat! Eğer HyperOS güncellemesini almak istiyorsanız cihazlarınızdaki bir detay bunu engelleyebilir.

Yeni Xiaomi 14 serisinin duyurulmasıyla birlikte şirket, eski MIUI’ı HyperOS ile değiştiren yeni bir Android arayüzünü de tanışmıştı. Ancak şirket şimdi önyükleyici kilidi açılmış cihazlarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Şirket, HyperOS veya MIUI 14 çalıştırıyor olsalar da, kilidi açılmış önyükleyicilere sahip hiçbir cihazı güncellemeyeceğini söyledi. Ayrıca HyperOS cihazlarının kilidinin açılması daha zor olacak. Şu anda, bir Xiaomi telefonunun kilidini açmak için şirket, Windows uygulaması aracılığıyla bir başvuru göndermenizi ve nihayet önyükleyicinin kilidini açana kadar bir hafta beklemenizi gerektiriyor. Çinli HyperOS kullanıcılarının yalnızca bir haftalık süreyi beklemeleri değil, aynı zamanda topluluk forumlarında 5. seviyeye ulaşmaları da gerekecek. Çin dışındaki kullanıcılar, yeni kilit açma sürecinin nasıl işleyeceğine dair resmi Xiaomi duyurusunu beklemek zorunda kalacak.

Elbette, cihazınızı tekrar kilitlerseniz bir sonraki HyperOS güncellemesini hemen alacaksınız.

Marka ayrıca yeni bir sınır getiriyor; yılda yalnızca üç cihazın kilidinin açılmasına izin verilecek. Bu bir kez daha Çin’e özgü bir sınırlamadır ancak diğer pazarlara da genişletmeye karar verebilir.

Xiaomi, neden bu kadar katı önlemler uyguladığı ve kullanıcıların akıllı telefonlarının kilidini açmasını engellediği sorulduğunda güvenlik endişelerini dile getiriyor. Marka yüksek ihtimalle HyperOS ile üçüncü parti kişiselleştirme işlemlerine sıcak bakmak istemiyor ve bu tarz özelleştirmelerin çoğu zaman sistem güvenliğini ve kararlılığını tehlikeye attığını göz önünde bulunduracak olursak atılan adımı mantıklı olarak yorumlayabiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu