Akıllı TelefonAppleGeneliOSiPhoneTeknoloji

iPhone Acil SOS Kanada’da İki Kadını Kurtardı!

Uydu üzerinden iPhone Acil SOS özelliği bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Kanada’da iki kadının hayatı bu sayede kurtuldu.

The Times Colonist’in haberine göre, Britanya Kolumbiyası’nda iki kadın iPhone 14 cihazları sayesinde kurtuldu. Olay muhtemelen bölgedeki bu türden ilk kurtarma oldu. iPhone Acil SOS uydudan tespit özelliğine sahip olduğu için kahraman oldu.

Alberta’ya seyahat ederken mahsur kaldılar. Holmes Orman Servis Yolu üzerinden alternatif bir rota kullanmak zorunda kaldılar. Yolda temizleme çalışmaları vardı ve temizlenen alanın sonuna kadar geldiler. Kıdemli yönetici Dwight Yochim, “Orada cep telefonu hizmeti yok. Ancak bir tanesinde SOS’u içeren ve SOS’u etkinleştiren yeni Apple telefonu vardı. Bildiğim kadarıyla bu, Britanya Kolumbiyası’nda SOS’un ilk kullanımı” dedi.

Yochim’e göre kadınlar, yerlerini bilmeden yolun yaklaşık 12 mil aşağısında karda mahsur kaldılar. Ekip, Uydu aracılığıyla Acil SOS özelliğinin yardımıyla hızla bir strateji oluşturdu. Kadınların gitmiş olabileceğini belirledi. Kadınlardan biri iPhone 14’ü aracılığıyla sinyal gönderdi ve bulunmaları kolay oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu