Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S23 Serisi Snapdragon 8 Gen 2’nin Özel Bir Sürümünü Kullanabilir

Görünüşe bakılırsa Galaxy S23 Serisi Snapdragon 8 Gen 2’nin belirli noktalarda iyileştirilmiş bir sürümüne sahip olacak.

Mobil dünyasının merakla beklediği amiral gemisi işlemci Snapdragon 8 Gen 2 resmi olarak tanıtıldı. Qualcomm etkinlik esnasında birçok markanın Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefon duyuracağını açıkladı. Bunlar arasında Asus ROG, Honor, iQOO, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, REDMAGIC, Redmi, SHARP, Sony, vivo, Xiaomi, Meizu ve ZTE yer alıyor İlginç olan bunlar arasında Samsung’un olmaması. Oysa Galaxy S23 serisi için uzun süreden beri Snapdragon 8 Gen 2’nin adı geçiyor. Hatta Samsung’un Exynos 2300 için aceleci davranmadığı ve serinin büyük çoğunluğunun Snapdragon işlemci kullanacağı gelen bilgiler arasında.

Gelelim Qualomm’un etkinlikteki bir diğer dikkat çeken açıklamasına.  Şirket burada “Snapdragon Summit 2022” etkinliğinde Samsung’un “Snapdragon Pro” serisinin resmi sunum ortağı olduğunu ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonlarında Snapdragon Elite Gaming özelliğinin yer alacağını açıkladı. Oyun performansı artıracak bu özelliğin detayları ne yazık ki açıklanmadı. Fakat bu açıklamadan Galaxy S23 serisinde yer alacak Snapdragon işlemcinin standart modelden farklı özelleştirmelere sahip olacağını çıkarabiliriz.

https://twitter.com/Snapdragon/status/1592694707314118657

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi daha önce birçok Geekbench testinin sonucuna konu oldu. Burada işlemcinin SM8550-AB model numarasını taşıdığı görüldü. Galaxy S23 serisi de yine kısa süre önce bu testten geçti, fakat burada işlemcinin model numarasının SM8550-AC olduğu fark edildi. Bu fark, Qualcomm ile Samsung arasında bu defa özel bir anlaşmanın olabileceğini gösteriyor. Yeni gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu