Akıllı TelefonCep TelefonuGenel

Vergisiz Telefon Kararına İlişkin Detaylar Resmi Gazete’de Yayınlandı!

Cumhurbaşkanı tarafından ortaya atılan vergisiz telefon kararı için detaylar Resmi Gazete'de yayınlandı. Yaş sınırı getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde gündeme getirdiği üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar desteği artık resmiyet kazandı. Resmi Gazete’de yayınlanan bu kararda üniversite öğrencilerin vergisiz telefon ve bilgisayar desteği ile ücretsiz internet alımına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor. Hadi gelin bu kararın detaylarına göz atalım.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Desteği Toplamda 5500 TL Olacak

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan Resmi Gazete kararına göre nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan cep telefonu ile bilgisayarların elektrik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılabileceği aktarıldı. Yani telefon ve bilgisayarı aynı anda almak isterseniz ayrı ayrı 5500’er TL cihaz desteği bulunmuyor. İki cihaz için toplamda 5500 TL olacak. Ayrıca bu kapsamda 2. el telefon ve bilgisayarlar devre dışı bırakıldı. Yani sadece sıfır alınan cihazlarda bu indirim geçerli olacak.

Her öğrencinin 1 defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği bu destek için cihazı satın alım tarihiyle 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Sadece Yükseköğretim öğrencileri yararlanabilecek ve lise ile Açıköğretim öğrencileri yararlanamayacak.

Ücretsiz internet ile ilgili ise şu satır başlarına yer verildi:

“Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB’dir. Bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılır.”

Alınan cep telefonu ve ücretsiz internet kotası sadece cihazı alan üniversite öğrencisinin adına olan hatlarla çalışabilecek. Verilen bu teknolojik destek Gençlik Spor Bakanlığı bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu