Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

iPhone 8 Kamera Tarafında Büyük Sürpriz Yapacak!

Apple için 2016 yılı rüya gibi geçti. Galaxy Note 7‘nin başına gelenler, LG’in yeni nesil amiral gemisi V20‘yi doğru bir şekilde pazara sunamaması ve Çinli üreticilerin global markette yer alamaması ekmeğine yağ sürdü ve Apple 57 milyar dolar elde edilen mobil sektörün 44 milyar dolarlık pasta dilimine sahip oldu. Apple için işler iyi gidiyor ve kar üstüne kar elde ediyor ama iPhone satışları pekte Yönetim Kurlunun istediği gibi gitmiyor. Zira iPhone satışları duraksama hatta gerileme noktasına geldi. Sektör sürekli kendini yenilerken daha kullanıcılarına “hızlı şarj” özelliği bile sunmayan Apple’ın son 3 yıldır aynı tasarımı bizlere sunması ise en büyük eleştiri konusu oldu. Apple bu yıl yaptığı Geliştiriciler Konferansı sırasında kendisinden beklenmeyeni yaptı ve Arttırılmış Gerçeklik konusunda büyük bir adım attı. Apple ARKit sunumu ile geliştiricilere arka kameranın kullanılarak Arttırılmış Gerçekliği kullanıcılara sunmak üzere yola çıktı. Apple’ın AR işine girmesi neticesinde bu teknolojinin iPhone 8 içinde kullanılabileceği dile getiriliyor.

iPhone 8
iPhone 8

iPhone 8 AR için Arka Tarafta İkinci Kamera Kullanacak!

Bu yorum şimdilik sadece bir dedikodu ama aslına bakarsanız Asus‘un ve Lenovo‘nun Arttırılmış Gerçeklik telefonlarına baktığımızda 3D efektinin algılanması için ikinci bir kamera sensörüne ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Bu da Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi kullanacak iPhone 8’de ikinci bir kamera sensörüne ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Oldukça mantıklı görünen bu söylentinin gerçek olması gerektiğine inanıyoruz. Tek kamera ile AR deneyimi yapılabiliyor ama yaklaşıldıkça ve sanala objelerden uzaklaşıldıkça arttırılmış gerçeklik algı sorunları yaşayabiliyor. Bunun önüne geçilmesi için de mutlaka ama mutlaka ikinci bir kameraya ihtiyaç var.

iPhone 8 AR Kamerası ile Karşımıza Çıkacak!

Bu noktada gelene haberleri doğru olarak kabul etmemiz oldukça mantıklı olacaktır diye düşünüyoruz. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ama Apple yeni nesil iPhone ile büyük bir değişim yaşatmak ve yaşamak istiyor. En merak edilen konulardan birisi olan kamera konusunun da böylece aydınlatıldığını görüyoruz. Yani yen nesil iPhone’nun da iPhone 7S Plus gibi çift kameraya sahip olacağını şimdiden müjdeleyebiliriz.

iPhone 8 tasarımı
iPhone 8 tasarımı

Bakalım iPhone 8 bize neler sunacak???

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu