Güncel Teknoloji HaberleriSinema-dizi

Sony’den inanılmaz hata!

YouTube, yeni ve yaklaşan filmlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için kullanıcıların en fazla başvurduğu platformların başında geliyor. Film yapımcıları genellikle fragman ya da tanıtımları YouTube üzerinden yaparak daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefler. Peki bir yapımcının fragman yerine filmin tamamını yayınladığını düşünün. Sony Khali the Killer filminin fragmanını yayımlamak isterken yanlışlıkla filmin tamamını YouTube kanalına yükledi.

Hata fark edilince video hemen kaldırıldı, ancak Khali the Killer  filmi yayında kaldığı birkaç saat içerisinde 10 binden fazla kişi tarafından izlendi. Bu süre zarfında filmin birileri tarafından indirilmiş olması da muhtemel.

Sony Khali the Killer
Sony Khali the Killer

Böyle bir hatanın nasıl yapıldığını anlamak mümkün değil. Evet yurt dışında yükleme hızları çok yüksek, fakat iki dakika ila 90 dakikalık bir videonun yükleme sürelerini ayırt etmek o kadar zor olmasa gerek. Videoyu yükleyen Sony Pictures yetkilisi muhtemelen yükleme başladıktan hemen sonra bilgisayar başından kalkmış olmalı.

Yüklemenin bilinçli olarak yapıldığı ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir.  Kasım ayından beri internetten parayla izlenebilen ve DVD’si satılan film bir pazarlama taktiği olarak bilinçli şekilde YouTube’a konmuş olabilir. Eleştirmenlerden iyi yorumlar almayan filmin IMDB puanı 10 üzerinden 3,8.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu