Genel

Amazon İlk Uydu İnternet Girişimi Başarıyla Sonuçlandı!

Amazon Project Kuiper ilk uydu internet girişimi olarak alçak dünya yörüngesine taşımayı başardı. Amazon emin adımlarla ilerliyor.

United Launch Alliance’a göre Amazon firmasının ilk uydu internet fırlatma girişimi başarılı oldu. Havacılık şirketi United Launch Alliance’ın üretim olan Atlas V roketi, geçtiğiimiz cuma günü ilk kez iki adet Kuiper Projesi uydusunu alçak dünya yörüngesine taşımayı başardı.

Bir Dönemin Başlangıcı Olabilir!

Amazon firması Elon Musk’un Starlink uydusunun benzeri internet uydu girişimi Project Kuiper üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Daha önceleri prototiplerin geçtiğimiz yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi planlanıyordu.

Şirket Protflight görevi için uzaydan gerçek dünya verilerini kaydetme ve bunları ekleme şansı olarak görüyordu. KuiperSat-1 ve KuiperSat-2 uyduları Amazon’un bu Protflight görevi için önemli bir yere sahip. Ağın yer ve uzayda nasıl performans göstereceğine dair daha fazla bilgi edinmeyi amaçlıyor.

Project Kuiper’in teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Rajeev Badyal;

“Burada laboratuvarımızda kapsamlı testler yaptık ve uydu tasarımımıza yüksek derecede güveniyoruz, ancak yörünge testlerinin yerini hiçbir şey tutamaz” dedi. “Bu, Amazon’un ilk kez uyduları uzaya yerleştirmesi ve görev nasıl gelişirse gelişsin inanılmaz miktarda bilgi öğreneceğiz.”

açıklamalarında bulundu.

Amazon’un Kuiper Projesinin Amacı Nedir ?

Amazon bu proje ile dünya çapında hizmet alamayan ve ya yetersiz hizmet alan topluluklara hızlı ve uygun fiyatlı geniş bant internet sunmayı amaçlıyor. FCC onayı aldıktan sonra önümüzdeki altı yıl içinde 3.200’den fazla uyduyu konuşlandırmayı planlıyor ve KuiperSat-1 ve KuiperSat-2 prototipleri ilk denemeleri başarılı oldu.

Ayrıca bu ana tanıklık etmek isterseniz canlı yayın tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu