Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

2022’nin İlk Amiral Gemisi Olacak Xiaomi 12 Seri Üretime Geçiyor

Xiaomi 12 modelini bekleyenlere iyi haber. Dört gözle beklediğimiz telefon gelecek ay seri üretime geçiyor. Telefon yıl bitmeden tanıtılacak.

Xiaomi’nin yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonu Xiaomi 12 önümüzdeki ay seri üretime geçecek. Mobil dünyasının önemli bilgi kaynaklarından biri olan Digital Chat Station’a göre, Xiaomi 12’nin standart versiyonu aralık ayı içerisinde satışa sunulacak. Bu modeli daha sonra Pro ve Ultra versiyonları takip edecek. 2021 yılı içerisinde de benzer bir süreç işledi. Xiaomi ilk olarak Mi 11 modelini ocak ayı içerisinde piyasaya çıkardı. Daha sonra mart ayında Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra’nın tanıtımı gerçekleşti.

Bir süreden beri mobil dünyasının gündeminden düşmeyen Xiaomi 12’nin Snapdragon 898 işlemcili ilk telefon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 4nm üretim sürecine sahip olan işlemci devam eden süreçte Galaxy S22 serisi ve daha birçok amiral gemisi telefona güç verecek.

Xiaomi 12’de Quad HD+ çözünürlüğünde kavisli yapıda ve 120Hz tarama hızına sahip Samsung üretimi E5 AMOLED ekran yer alacak. Ön kamera ekran üzerinde merkeze konumlandırılacak. Yakın zamanda sızdırılan bazı görüntülerde kameranın konumunu zaten onayladı.

Xiaomi 12’nin kamera birimine gelince; telefondaki üç arka kameranın da 50 megapiksel çözünürlüğünde olacağı bildiriliyor. Ana kamerada Samsung ISOCELL HP1 sensör yer alacak. Telefonda ayrıca 50 megapiksel ultra geniş açılı ve 50 megapiksel telefoto kamera kullanılması bekleniyor. Öte yandan Xiaomi 12’nin 1920 fps süper ağır video çekim desteğiyle geleceği konuşuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu