Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberlerirealmeTeknolojiXiaomi

Telefon hazır ama Redmi K30 MediaTek için bekleyecek!

Bir süredir yoğun bir şekilde haberlerini yaptığımız Redmi K30 MediaTek işlemci ile gelecek haberleri sızdı. Peki ne oldu? Snapdragon ile geliyordu?

Akıllı telefon pazarında 5G devrimi yaşanıyor. Apple işte tam da bu sebeple iPhone 11 satışlarında geride kalıyor. Ülkemizde ise 5G gibi bir dert yok. GSM Operatörleri bu konuda basın bülteni yollasalar da kimsenin ağzından 5G lafı çıkmıyor. Avrupa, Amerika ve Asya pazarında 5G yapılanması ise çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz aya kadar 5G destekli telefonlar sadece amiral gemisi telefonların bir özelliğiydi ama Samsung Galaxy A90 5G ile bu seriyi orta segment pazarına da taşıdı. Önümüzdeki günlerde hem Samsung, hem MediaTek hem de Qulacomm orta segment 5G destekli yonga setlerini pazara sunacaklar ve asıl yarış o zaman başlayacak. Bir süredir haberlerini yaptığımız Redmi K30 MediaTek yonga setini bekleyen telefonlardan birisi oldu.

Bugün gelen bilgiye göre Redmi markası 5G destekli MediaTek yonga setini bekliyor ve bundan dolayı da telefonun tanıtımı 2020 yılına kalacak. Aslına bakarsanız daha önceki haberlerimizde Redmi’nin yeni K serisi telefonunda 5G destekli Snapdragon 7250 yonga seti kullanacağı belirtmiştik ama ortaya çıkan son raporlar ibrenin MediaTek tarafına çevrildiğini gösteriyor. Bunun sebebini takdir edersiniz ki bilemiyoruz ama yonga seti fiyatı olduğunu tahmin ediyoruz. Zira akıllı telefonlarda son dönemde en pahalı bileşen yonga seti olmaya doğru ilerliyor.

2020 yılını iple çekiyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu