Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2100’lü Galaxy S21 Ultra Alınır Mı? İşte Kıyasıya Yapılan Bir Test

Samsung’un pazarla göre farklı yonga setleriyle sunduğu Galaxy S21 Ultra modeli, zorlu bir işlemci testinden geçirildi. İşte sonuçlar…

Geçtiğimiz haftalarda yeni amiral gemilerini piyasaya süren Samsung, her yıl olduğu gibi bu yılki telefonlarında da farklı yonga setlerini benimsedi. Bildiğiniz üzere Galaxy S21 Ultra modelinde iki farklı amiral gemisi yonga setlerine yer verildi. Bunlardan biri Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 888 iken, diğeri ise Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos 2100 yonga seti. Her ikisi arasında da bazı farklıklar elbette var. Ancak bunlardan birisi diğerinden daha iyi…

Akıllı telefonlarımızın yonga setleri kapsamında performans testlerini gerçekleştiren SpeedTeest G adlı bir ekip, kısa süre önce YouTube hesabına, S21 Ultra’nın karşılaştırma videosunu yükledi.

Genelde kullanıcılar, yeni nesil Samsung telefonlarının Exynos çipi ile donatılmasına pek hoşnut bakmaz. Zira Samsung’un önceki yonga setlerinden Exynos 990, performans olarak Qualcomm’un çok gerisinde kalması ile çoğu kişiden tepkiler almıştı. Ancak Galaxy S21 Ultra’da kullanılan yonga setinde işin boyutu epey değişti.

Daha öncede Samsung’un vaat ettiği gibi S21 Ultra’da kullanılan Exynos 2100 yonga seti, Snapdragon 888 ile karşılaştırılacak kadar güçlü özellikler ile geldi. İşte SpeedTest G adlı kanalda, kıyasıya mücadele eden bu yonga setlerinin bir karlıştırmasını yayınladı. Peki kim kazandı?

Exynos 2100 piyasaya sürülmeden önce bazı kişiler, bu yonga setinin daha büyük bir avantaja sahip olacağını belirtmişti. SpeedTest G ise, bugün yaptığı bir testte bu iddiayı kanıtlamayı başardı. Ancak derinlemesine testlerde bütün avantaj, Snapdragon 888’in eline geçti.

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz üzere Exynos 2100, CPU benchmark testlerinde Snapdragon 888’i her ne kadar geride bırakmayı başarsa da, GPU güçlerini açığa çıkaran ”hibrit” testlerde çark, Snapdragon 888’e yöneldi. Bu testte ise Exynos 2100, Snapdragon 888’e kaybetti.

Genel anlamda baktığımızda her iki yonga setinin de birbirlerine benze özellikleri var. Ancak Snapdragon 888’de kullanılan mimari, Exnos 2100’ü en zorlu testte mağlup ederek geçmeyi başardı. Yine de bu sizi Exynos işlemciden soğutmasın. Çünkü Samsung’un eski yonga setleri ile karşılaştırdığımızda bu yonga setinin de, oldukça gelişmiş özellikler ile geldiğini görmüş olduk. Yani S21 serisi bir telefonda yonga setine takılmamanızı tavsiye ederiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu