Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi 5S ve Mi 5S Plus için Android Oreo müjdesi geldi

Eylül 2016’da tanıtıldıkları dönem en iyi fiyat / performans telefonları arasında gösterilen Xiaomi Mi 5S ve Mi 5S Plus için Android 8.0 Oreo müjdesi geldi.

Her iki telefon Android 6.0 Marshmallow ile çıkış yapıp bu iki yıllık süre zarfında Android 7.0 Nougat sürümüne yükselti. Telefonlar bunun yanında MIUI 9 güncellemesini de aldı.

Android 8.0 Oreo güncellemesine yönelik ise şirket cephesinden umut verici açıklamalar geldi. Mi 5S ve Mi 5S Plus kullanıcıları Xiaomi CEO’su Lei Jun’un Weibo sayfasında defalarca memnuniyetsizlikleri dile getirince konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Xiaomi Mi 5S ve Mi 5S Plus
Xiaomi Mi 5S ve Mi 5S Plus

Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre güncellemenin gecikmesinin arkasında haklı nedenler var. İlk olarak çift arka kameralı Mi 5s Plus’ta bazı teknik sorunlar  yaşanıyor. Ancak, Qualcomm ile işbirliği içinde bulunan Ar-Ge ekibi bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Xiaomi ayrıca Mi 5 modellerde ultrasonik parmak izi tarayıcısı ile ilgili bir sorundan söz ediyor. Qualcomm ve Xiaomi bu sorun için henüz bir düzeltme bulamadılar, ancak birkaç hafta içerisinde çözüm bulunması bekleniyor.

Açıklamaya göre her iki telefon için ekim ayı başında Android 8.0 güncellemesinin başlatılması planlanıyor. Bu tarihin nihai kararlı sürüm veya beta sürümü için olup olmadı belirtilmedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu