AndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google, Android 12L ile iPadOS’a Büyük Rakip Olacak!

Tablet ve katlanabilir gibi geniş cihazlara gelmesi beklenen Android 12L, Google tarafından açıklandı. İşte işletim sisteminin özellikleri.

Android işletim sistemi tablet ve diğer geniş cihazlarda etkili çalışması için tasarlanmadığı için sık sık eleştiriliyordu. Apple iPad’leri ile bu büyük pazar payına sahip oluyordu. Ancak Google bu durumu tersine çevirmek için müjdeyi verdi. Android 12L artık tablet ve geniş cihazlar için tasarlanacak ve buna katlanabilir telefonlar da dahil olacak.

Android 12L Süper Özellikler Getirmeye Hazırlanıyor

12L, bugün Android Geliştirici Zirvesinde tabletler, katlanabilir cihazlar ve Chrome OS cihazları gibi büyük ekranlı cihazlar için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü getiren bir işletim sistemi olarak duyuruldu.

Android 12L

Google, Android’i daha büyük ekranlarda kullanımı daha güzel ve daha kolay hale getirmek için kullanıcı arayüzünü iyileştirdiğini söylüyor.

Android 12L

Yeni özelliklerde en çok öne çarpanlar şöyle listelenebilir:

  • Ayarlar menüsü için çift bölmeli bir arayüz
  • Diğer uygulamalar daha küçükken mevcut uygulamayı neredeyse tam ekranda gösteren yeniden tasarlanmış bir genel bakış arayüzü
  • Uygulamalar yeniden boyutlandırılamaz olsa bile tüm uygulamaların bölünmüş ekran moduna girmesini otomatik olarak etkinleştirme
  • Üreticilerin mektup kutularını kolayca özelleştirme yeteneği
  • Uygulama geçişini sorunsuz hale getirmek için büyük ekranlı cihazlar için bir görev çubuğu

Android 12L

Google, Android 12L’nin bir sonraki Android 12 tablet ve katlanabilir telefonlara gelecek yılın başlarında piyasaya sürüleceğini söyledi. Bugün geliştiriciler için kullanıma sunulacak ve Lenovo P12 Pro için yakında bir geliştirici ön izlemesi yayınlanacak.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu