Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Kirin 1020, Apple A14’den daha büyük, daha pahalı; peki daha hızlı mı?

Huawei’nin 5nm üretim sürecine sahip yeni yongası Kirin 1020, Apple A14 Bionic’den daha büyük ve daha pahalı olacak! Peki performansı da öyle mi?

Huawei’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Kirin 1020 her geçen gün netleşmeye devam ediyor. İlk olarak Mate 40 serisinde yer alacak olan ve 5nm üretim süreci ile dikkat çeken yonga, bugün birtakım bilgi ile gündeme geldi. Öyle ki yapılan iddialar, yeni yonganın iPhone 12 serisinde kullanılacak olan Apple A14 Bionic‘den büyük boyutlu ve daha yüksek fiyatlı olduğunu söylüyor. Peki hem büyük hemde pahalı yonga Apple’ı geçebilir mi?

Henüz isim olarak netleşmeyen; ancak birçok kaynak tarafından Huawei Kirin 1020 olarak söylenen yeni yonga, 5nm üretim sürecine sahip olacak ve Apple A14 Bionic‘den daha maliyetli olacak. Bunların yanı sıra A14’den çok daha büyük olacak olan yonga, kapladığı yer baz alındığında iki Apple A14 büyüklüğünde olacak. Bu açıdan bizleri çok şaşırtmayan HiSilicon, daha önceki yongalarıyla da MediaTek ve Qualcomm‘un yongalarından daha büyük oluyordu.

Performans anlamında uzun vadelik tahminler oldukça güç iken, Apple’ın 5G çalışmalarının iPhone 12 serisini geciktireceğinden 5nm üretim sürecine sahip ilk cihazın Huawei cephesinden geleceğini söyleyebiliriz. Bu da şirketin verimli cihazlar ile yola devam edeceğini ve en azından rakipleri 5nm’ye geçene kadar pazarda son derece iddialı olacağını gösteriyor. Hatırlarsanız Snapdragon 865+ 7nm üretim sürecine, Snapdragon 875 ise 5nm üretim sürecine sahipti ve Snapdragon 875 henüz resmi olarak satışa sunulmamıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu