Elektrikli ArabaOtomobil

Elektrikli Otomobil Şarjında Devrim: 15 Dakikada 500 KM Gidebiliyor!

Çin'de tanıtılan IM Motors LS6 modeli ile elektrikli otomobilleri şarj derdinden kurtarıyor. 10 dakika şarj ile 500 km gidebiliyor.

Elektrikli araç almayı düşünen otomobil severlerin aklını kurcalayan ciddi bir soru bulunuyor. Acaba aracımın şarjı biterse ne yaparım? Geçtiğimiz aylarda sadece Çin’de tanıtılan IM Motors markasının LS6 modeli tüketicileri şarj derdinden kurtarmayı düşünüyor. Dünyadaki en aaerodinamik SUV olma özelliğine sahip LS6 ile sadece 10 dakikalık şarj ile 500 KM yol gittiğinizi düşünün. Bu gerçektende inanılmaz gibi duruyor değil mi?

IM Motors LS6 Menziliyle Tesla Model Y Rakibi!

Klasikleşen otomobil markalarının yerine artık Çinli otomotiv şirketleri oyunun kurallarını yeniden yazmak için geliyor. Konvansiyonel markalar bu oyunda hem pahalı hem de yetersiz kalıyor.

Alibaba ve MG markasının üst üst şirketi SAIC Motor işbirliği ile üretilen IM Motors, tarafından üretilen tam elektrikli otomobil yüksek hızlı şarj kapasitesi ile ön plana çıkıyor. Çift motora ve 579 kW güç ile 800 Nm tork üretebilen LS6’da 0-100 km/s hızlanması sadece 3,48 saniye olarak ölçüldü.

400 kW DC şarj mimarisi ve 73 kWh batarya kapasitesi ile 15 dakikalık şarj ile 500 KM menzil gidebiliyor. Bu gerçekten inanılmaz bir değer.

Peki bu aracın bu kadar düşük yakıt tüketiminin sebebi nedir? –18 derecede bile 30 saniyede kabini ısıtabilen ısı pompalı termal yönetim sistemine sahip araç bu sayede kabini ve bataryayı ideal ısıda tutabiliyor. Bu sayede aracın ortalama 0,5 kWh yakıt tüketimi bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu