Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi iPhone 13 Karşısında Kan Kaybettiğini Kabul Etti

Teknoloji devi Xiaomi iPhone 13 satışları yüzünden kan kaybettiğini kabul etti. Xiaomi’nin pazar payını Apple bu sefer düşürmeyi başardı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, mevcut mali yılın üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçları yayınladı. Akıllı telefon gelirleri 7,48 milyar dolar olarak açıklandı. Ayrıca firmanın küresel akıllı telefon sevkiyatları toplam 43,9 milyon oldu. Ancak Xiaomi iPhone 13 karşısında kan kaybettiğini bu açıklamalardan sonra kabul etti.

Canalys’e göre, Xiaomi’nin küresel pazardaki payı üçüncü çeyrekte yüzde 13,5 oldu. Bu başarı Xiaomi’yi Samsung ve Apple‘ın arkasında üçüncü sıraya geriledi. İkinci çeyrekte şirket, pazarın yüzde 16,7’sini almış ve ikinci sırada yer almıştı. Raporlar sayesinde iPhone 13’ün çıkması ile Apple’ın tekrardan şahlandığını açıkça görebiliyoruz.

Bu bağlamda, Xiaomi Group Başkanı Wang Xiang düzenlediği basın toplantısında, şirketin üçüncü çeyrekteki pazar payının, esas olarak dünyaya hakim olan iPhone 13’ün çok yüksek popülaritesi nedeniyle düştüğünü söyledi. Ayrıca Wang Xiang, bu çeyrekteki çip sıkıntısının da Xiaomi akıllı telefon sevkiyatlarını etkilediğini ve bunun 10-20 milyon adet daha fazla olabileceğini söyledi.

Wang Xiang, şirketin üst düzey cep telefonlarının payının artmaya devam ettiğini söyledi. Xiaomi, premium akıllı telefon segmentine çok önem veriyor ve bu meyve veriyor. İlk üç çeyrekte şirket, toplam sevkiyatların yüzde 12,8’ini oluşturan 18 milyon premium akıllı telefon sattı.

Xiaomi iPhone 13

Aralık ayında Xiaomi 12 modelini tanıtacak olan firma, amiral gemisi segmentinde bir ilke imza atacak. Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ile gelecek ilk telefonu üretecek olan firma, 2022’nin ilk çeyreğinde Apple’a kaptırdığı tahtı geri alacak gibi görünüyor. Apple’ın ülkemizde iPhone satışlarını durdurması Xiaomi’nin bu Kasım indirimleri kapsamında büyük işine gelecek. Telefon ihtiyacı olanlar iPhone’u istese bile satın alamıyor. Bu yüzden Xiaomi’ye doğru bir eğilim yaşanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu