Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 iOS 14’e Benzemeye Başladı! Helal Sana Google!

Google’ın yeni gözdesi Android 12 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni sürüm git gide iOS 14’e benzemeye başladı.

İnternet ve teknoloji devi Google, Mayıs ayında Android 12 sürümünü resmi olarak tanıtacak. Şu sıralar Beta üzerinde testlerine devam eden Google, sisteme yeni özellikler eklemeye başladı. Bu özelliklerin iOS 14 sürümü ile aynı olması dikkat çekiyor.

Yeni sürüm daha büyük kaydırma butonlarına ve düğmelere sahip olacak. Hızlı Ayarlar bölümüne iOS’teki gibi Haritalar ve Geçişler de ekleniyor. Ayrıca güç menüsüne uzun bastığınızda iOS 14 sürümündeki gibi acil bildirim sistemi görünecek.

iOS 14 güncellemesi ile bildiğiniz gibi kopyala/yapıştır işleminde yukarıdan küçük bir pop-up bildirim görünüyor. Bu bildirimin aynısı Android 12’de de yer alacak. Ayrıca hangi uygulamaların hangi verileri topladığı da iOS 14 gibi görünebilecek.

Android 12

Android 12’de bir uygulama; kamera veya mikrofonu kullandığında telefonun üstünde küçük bir nokta görünecek. Bunun da iOS 14 ile birebir aynı şekilde çalışması gözlerden kaçmadı.

İlk olarak Pixel ailesine gelecek olan güncellemenin daha sonra 3. parti telefon üreticilerine de sunulması bekleniyor. Ancak bu sürümün diğer telefonlara gelmesi 2022 yılının ortasını bulacak gibi görünüyor.

Android 12’nin tüm yenilikleri Mayıs ayındaki Google I/O 2021 etkinliğinde tanıtılacak. Bu etkinlikte Google’ın farklı ürünlerini de sergilemesi bekleniyor. Gizlilik konusunda Apple olma yolunda ilerleyen Google’ın bu yıl daha farklı opsiyonlar sunması bekleniyor. Bakalım Google’ın yeni özellikleri de iOS 14 gibi olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu