Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Satışları Yükselişe Geçti

Samsung ilginç bir şekilde Galaxy S22 satışları ile yükselişe geçti. Bir ara beklendiği gibi satmayan bu seri artık satıyor.

Güney Koreli Samsung’un uzun bir süredir Galaxy S22 ailesinde beklediği satışı elde edemediği söyleniyordu. Ancak Galaxy S22 satışları son dönemde ilginç bir şekilde yükselişe geçti. Samsung, üç aylık mali raporlarını yayınladı. Bu raporlara göre Nisan-Haziran 2022 dönemine ilişkin rakamlar etkileyici görünüyor. Samsung, gelirinin 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 21 daha fazla olan 77,2 trilyon KRW (59,2 milyar dolar) olduğunu açıkladı. Faaliyet karı, bir önceki yıla göre %12 daha fazla olan 14.1 trilyon KRW (10,8 milyar dolar) oldu. Farklı segmentlerdeki satışlara bakıldığında, artan satışların yarısı, 2021’deki öncekilere kıyasla premium ürünlerin yani S22 serisinin olduğu Mobile eXperience (MX) bölümünden geldi.

Samsung ilginç bir şekilde Dolar’ın Kore wonu karşısındaki gücü sayesinde Samsung’un bileşen ticaretine fayda sağladı. Samsung fazladan 1,3 trilyon KRW (1 milyar dolar) kar elde etti. Bununla birlikte, makroekonomik belirsizliklerin sürmesi bekleniyor. DS bölümü yani bellek yongaları, yarı iletkenler ve dökümhane süreçlerini içeren cihaz çözümleri, mevcut düğümleri ve yeni uygulamaları genişletmek de dahil olmak üzere yüksek katma değerli portföy ürünlerine odaklanacak.

Galaxy S22 Satışları

Samsung’un mobil sektörü, 10 Ağustos’ta gelecek olan yeni katlanabilir ürünleriyle ilgili büyük beklentiler içinde. Galaxy Z Flip 4 ve Fold 4 modellerini tanıtacak olan Samsung, bu katlanabilir telefonları ile de başarı elde etmek istiyor. Ancak fiyat noktası büyük bir belirleyici olacak. Bakalım Samsung bu yıl zam yapacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu