Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorHuaweiMobirollerTeknoloji

Honor Huawei için Büyük Bir Tehdit Olabilir! Keskin Sirke, Küpüne…

Honor Huawei markasından ayrıldı. Bu ayrılık sonucunda Huawei’nin en büyük rakibi olabilir mi? İşte yorumlar ve analizler…

Akıllı telefon pazarında büyük markaların alt markalar yarattıklarını görüyoruz. Bunun sebebi ise büyük markaların farklı pazarlara daha iyi fiyatlar ile giriş yapabilmesi oluyor. Yani bir marka bir ülkede çok fazla fiyat kıramıyor ve bir marka yaratarak aynı telefonu aslında daha uyguna satabiliyor. Honor Huawei, OPPO ve realme, Xiaomi ve Redmi markaları gibi markaları burada örnek olarak gösterebiliriz.

Bildiğiniz üzere Huawei’nin başına gelenlerden sonra Huawei’nin Honor markasını satmaya karar verdiğini sizlere duyurmuştuk. Bu süreç geçtiğimiz hafta tamamlandı ve Huawei, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd şirketine Honor markasını resmen sattı. Bu satış şimdilik kağıt üzerinde bir satış gibi görünüyor. Zira yenim çıkacak ürünlerin yine Huawei tarafından üretileceği de resmen açıklandı. Bununla birlikte Honor telefonların bu süreçte EMUI arayüzünü kullanacaklarını da belirtelim. 2021 ikinci yarısında ise Honor’ın kendi başına bakması bekleniyor.

İşte tam bu noktadan sonra Honor markasının Huawei’nin en büyük rakiplerinden birisi olabileceği de Çin medyası tarafından yorumlanıyor. Zira Honor markasının Çin’de ciddi bir hayran kitlesi var ve bu kişilerin Honor ile yola devam etmek istedikleri de yapılan analizlerde ortaya çıkıyor. Özellikle Honor markasına özel olarak Amerika yasağının kalması ile ilgili de bir durum ortaya çıkabilir ama satıştan sonra Honor markasında halen Huawei yöneticileri var. Yani şimdilik Amerika yasağının kalkması pek mümkün değil ama Honor tam bir özerkliğe kavuşunca büyük bir değişim yaşanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu