Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung 200 Megapiksel Sensörünü Gösterdi

Telefon sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan Samsung 200 Megapiksel kendini gösterdi. Peki, bu sensör bizlere ne sunacak?

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz aylarda 200MP akıllı telefon kamera sensörünü tanıtmıştı. Bugün ise Samsung 200 Megapiksel sensörü hakkında yeni bilgiler açıkladı. İlk olarak Galaxy S23 ailesi ile 2023 yılında görmeye başlayacağımız bu yeni sensör telefon sektöründe yeni bir devrin başlamasını sağlayacak.

Samsung, HP1 sensörünün gerçekte ne kadar ayrıntıyı koruduğunu gösteriyor. Samsung mühendisleri kedinin yüksek kaliteli fotoğraflarını çekip basarak bu sensörün neler yapabileceğini göstermeye çalışıyor. ISOCELL HP1 ve bir prototip cihaz kullanılarak kedinin 200 MP’lik fotoğrafını çeken Samsung, yakın gelecekte telefon ile çekilen fotoğrafların baskısı alınarak Billboard’larda kullanılabileceğinin sinyallerini veriyor.

Bu resim daha sonra endüstriyel bir yazıcı kullanılarak 28 x 22 metre büyüklüğünde oldukça büyük bir tuvale basıldı. Tuval, her biri 2,3 m uzunluğunda on iki parçanın dikilmesiyle yapılmış. Bu fotoğraf da sonra bir kamyona taşındı ve bir vinç kullanılarak bir binanın duvarına monte edildi. Samsung, sensörün çok detaylı fotoğraflar çekebileceğini göstermek istedi ve görünüşe göre bunu yapmış.

Samsung’un bu yeni sensörü, ışığa ne kadar duyarlı olduğundan en iyi şekilde yararlanmak için Samsung’un piksel gruplama teknolojisinin güncellenmiş bir sürümünü ve derin öğrenme algoritmalarını kullanıyor. Samsung’un HP1 sensörü; 12,5 MP ile 2,56 m piksel aralığı ile 50 MP (1,28 m piksel) veya 200 MP (0,64 m piksel) arasında çoklu çözünürlüklerde 16 piksele kadar birleştirebilen ChamelonCell adlı yeni bir piksel gruplama teknolojisine sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu