Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix Alpha neden satışa çıkmadı? Yoksa…

Mi Mix Alpha ile geleceğin teknolojisini günümüze uyarlayan Xiaomi, daha öncesinde yıl sonunda satışa sunacağını açıkladığı cihazı bir türlü pazara süremedi!

Son dönemlerde özellikle büyük firmaların “çift ekranlı” telefon modasına Xiaomi, Eylül ayında tanıttığı Mi Mix Alpha modeli ile katılmıştı. Ancak Xiaomi’nin Aralık ayının sonunda satışa sunacağını duyurmuş olduğu Mi Mix Alpha, meraklılarını bir süre daha bekletecek. Gerek muazzam bir ekran/gövde oranına sahip olması gerekse teknik özellikleri nedeniyle, duyurulduktan kısa bir süre sonra Xiaomi tarafından canlı canlı gösterilen Mi Mix Alpha‘ya olan talep çok yükselmiş gibi gözüküyor.

Xiaomi Mi Mix Alpha ne zaman satışa sunulacak?

Bu konuda henüz net bir bilgi olmasa da, Xiaomi çok zaman geçmeden en azından bir özür notu ile cihaz hakkında bilgileri verip çıkış tarihini duyurması bekleniyor. Bu noktada ekran üretimi tarafında bazı sorunlar yaşandığı gelen bilgiler arasında. Bununla birlikte örnek telefonlarda yaşandığı söylenen bazı sorunlar Xiaomi’nin telefonu pazara sunup sunmaması ile ilgili bazı tereddütlere atıyor.

Arka tarafta 108 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera, 20 megapiksel çözünürlüğünde ekstra geniş açılı ikinci kamera ve 12 megapiksel çözünürlüğünde 2x optik zoom’lu üçüncü  kamera bulunan Mix Alpha’da; 12 GB RAM, 512 GB dahili depolama, 2,96 ghz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 855+ bir yonga seti ve 4050 mAh kapasiteli bir batarya buluyor. Aynı zaman da 40 watt hızlı şarj destekli, Type-C girişi ile beraber 388 piksel yoğunluğunda, 2088×2250 (QHD+) Piksel çözünürlüğünde OLED bir ekranda bizi karşılıyor.

Bunun yanı sıra %180.6 gibi inanılmaz bir ekran/gövde oranına sahip olan Mix Alpha, gündelik kullanıma pek hitap etmese de gelecekte üretilecek olan cihazlar için bir öncü olma hedefinde diyebiliriz. Fiyat konusunda ise cihaz özellikle katlanabilir, geniş bir OLED ekrana sahip olmasından kaynaklanacaktır ki 2800 dolar gibi çok yüksek bir etikete sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu