AndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Android 14 Güncelleme Yol Haritası Açıklandı

Android 14 güncelleme yol haritası temmuz ayı sonuna kadar sürecek. Kararlı güncelleme muhtemelen ağustosta yayınlanacak.

Google, Android 14ün ilk geliştirici ön izlemesini yayınladı ve şimdi Google Pixel 7 Pro‘ya ve desteklenen diğer Pixel telefonlara yüklenebilmekte. Google, her zamanki gibi kararlı sürümden önceki planlarını gösteren bir zaman çizelgesi de yayınladı. Android 14 güncelleme zaman çizelgesine göre kararlı sürüm üçüncü çeyrekte yayınlanacak.

Aşağıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, ilki bugün ve ikincisi Mart’ta yayınlanacak olan iki geliştirici ön izleme sürümü bulunuyor. Ardından Google, nisan ayında herkes tarafından daha kolay elde edilebilen beta programına geçiyor. Şirket muhtemelen geliştirici konferansı Google I/O 2023 ile aynı zamana denk gelen Mayıs beta sürümünde birçok yeniliği sunmuş olacak.

Beta 3 ve 4 sürümleri daha sonra Haziran ve Temmuz aylarında dağıtıma sunulacak. Böyle Android 14’ün kararlığı yolunda epey bir yol kat edilmiş olacak. Dördüncü beta sonrası ayrıca Android 14 için uygulama geliştirme / uyarlama süreci de başlamış olacak. Öte yandan Google kararlı sürüm için tarihi açık bırakıyor, ancak daha önceki takvimlere bakıldığında Android 14’ün kararlı sürümü ağustos ya da eylül ayında yayınlanacaktır.

Android 14 Güncelleme Zaman Çizelgesi

  • Şubat – Geliştirici Önizlemesi 1. Yeni özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle geliştirici geri bildirimine odaklanan erken temel oluşturma.
  • Mart – Geliştirici Önizlemesi 2. Ek özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleri içeren artımlı güncelleme.
  • Nisan – Beta 1. İlk beta kalitesinde sürüm, Android Beta’ya kaydolan erken benimseyenler için kablosuz güncelleme.
  • Mayıs – Beta 2. Artımlı Beta kalitesinde sürüm
  • Haziran.- Beta 3. Son API’ler ve davranışlar dahil olmak üzere ilk Platform Kararlılığı kilometre taşı. Oyun ve uylama geliştirme / uyarlama
  • Temmuz – Beta 4. Son testler için finale yakın yapılar.
  • AOSP ve ekosistem için Android 14 sürümü.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu