Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Face ID Bozuldu Diye Üzülmeyin! Apple Düğmeye Bastı!


Apple’ın Face ID modülünün bozulması durumunda onarım yapacağı ortaya çıktı. iPhone 11’lerin bile Face ID’si bozulurken bu haber iyi geldi.

Apple’ın tüketici dostu başka bir hamle yapacağı ve yetkili teknisyenlerin iPhone’lardaki Face ID modülünü tam ünite onarımlarına gerek kalmadan resmi olarak onarmasına izin vermeyi planladığı söyleniyor. Şirket, onarımı gerçekleştirmek için Apple Mağazaları’na ve AASP’lere gerekli parça ve araçları sağlayacak. Ancak bu onarım iPhone XS ve daha yenisi için geçerli olacak.

Apple Face ID onarımına başlıyor

Şu anda, bir kullanıcı iPhone‘undaki yüz tanıma sistemi ile ilgili sorunlarla karşılaşırsa, cihazını bir Apple yetkili servis sağlayıcısında (AASP) veya bir Apple Store’da onarmak oldukça pahalı. Bunun nedeni, modülün onarımının aynı birim onarımı yerine tüm birimin onarımını gerektirmesidir.

Apple, yetkili teknisyenlere tüm Face ID ve ön kamera modüllerini içeren TrueDepth Camera servis bölümüne erişim sağlamak istediği için bu durum yakında değişecek. Apple’ın Servis Araç Seti tanılama aracı, teknisyenlerin tüm birimi değiştirmek yerine aynı birim onarımını ne zaman gerçekleştireceklerini belirlemelerine de yardımcı olacak.

İlginç bir şekilde, bu sistem olarak iPhone X ile tanıtılmasına rağmen, hizmet yalnızca iPhone XS ve daha yeni modellerde sunulacak. Apple’ın yaptığı gibi, aynı ünite onarımlarının tam ünite onarımlarına kıyasla ne kadar daha ucuza mal olacağı belli değil. Çünkü fiyat bilgisi açıklamadı.

iPhone X fiyatı

iPhone 11’lerin bile şu sıralar yüz tanıma sisteminde sorunlar yaşanmaya başladı. Sorunların artması ile Apple’ın hızlı bir şekilde aksiyon alması oldukça sevindirici. Satış sonrası verdiği hizmet ile rakiplerinden kat ve kat daha iyi olan Apple’ın bu onarım kapsamını ücretsiz yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Garanti kapsamında olmayan modeller için de bu onarım kapsamının geçerli olacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu