Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro özellikleri ile Android’e rakip olabilecek!

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 12 Pro modelinin özellikleri belli olmaya başladı. Apple, nihayet yeni teknolojilere yer verecek gibi görünüyor.

Cupertinolu teknoloji “devi” Apple, iPhone 11 modellerinde 5G desteğine yer vermemesi ile büyük eleştiri toplamıştı. Ekran konusunda ise görüntülemede hala 60 Hz gibi eski teknolojiyi kullanan Apple, bu modelleri için 10.000 TL fiyat biçmişti. Eleştiri oklarının hedefinde olan Apple, iPhone 12 Pro ile geç de olsa Android cephesine kafa tutacak gibi görünüyor.

Gelen bilgilere göre; iPhone 12 Pro modellerinde 5G desteği yer alacak. Bir dönem Qualcomm’un tasarladığı 5G antenini beğenmeyen Apple, kendi antenini tasarlıyordu. Ancak koronavirüsten dolayı bu proje rafa kalkmış gibi görünüyor. Bu yüzden 5G konusunda direkt olarak Qualcomm’un teknolojileri bu modellerde yer alacak.

Ekran konusunda ise Apple yine OLED ekran kullanacak bu sefer dokunmatik ve görüntülemede 120 Hz tazeleme hızına yer verilecek. iPad Pro 2020 modeli ile LiDAR tarayıcıyı hayatımıza kazandıran Apple, AR konusunda şu an rakipsiz. Nesnelerin konumlarını algılayan ve ortamı tarayan bu tarayıcı, yeni iPhone modellerinde yer alacak.

iPhone 12 Pro

Yine üçlü kamera kurulumu ile gelecek olan Pro modelleri, çentik konusunda yine ketum davranacak. Yeni modellerde çentik yine yer alacak ancak geçen nesile göre daha küçük olacak. Apple A14 yonga setinden beslenecek olan bu modeller yine dünyanın en hızlı telefonu unvanını eline alacak.

iOS sayesinde Android cephesinden daha oturaklı bir deneyim sunan Apple, bu modelleri için 1.100 dolar bandını rahatlıkla aşacak gibi görünüyor. Apple’ın bu yıl artık 64 GB depolama yerine direkt olarak 128 GB depolamaya yer vermesi bekleniyor. Tabii bu da doğal olarak fiyata yansıyacak.

Kurlar böyleyken yeni modellerin Türkiye’de 14.000 TL bandında satılacağını söyleyebiliriz. Renk konusunda ise bu yıl mavi renk seçeneğinin de Pro modellere ekleneceği söyleniyor. Gümüş, uzay grisi ve haki yeşilden sonra farklı bir renk seçeneğinin gelmesi güzel bir hamle.

iPhone 12 Pro

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu