Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriIQOOMobirollerTeknoloji

İlklere İmza Atacak iQOO 8 Serisi için Geri Sayım Başladı

Çinli iQOO’nun ilklere imza atacak olan telefon serisi iQOO 8 için geri sayım başladı. Bu amiral gemisi rakiplerini dize getirecek.

Android tutkunlarının merakla beklediği iQOO 8 serisi telefonlar bu ayın sonunda resmi olarak tanıtılacak. Bugün ise yaklaşmakta olan amiral gemisi modelleri için bugün teknik detaylar belli oldu. 17 Ağustos tarihinde Çin’de tanıtılacak olan bu modeller özellikleri ile rakiplerine adeta göz dağı verecek diyebiliriz.

iQOO 8 ve 8 Pro özellikleri şimdiden belli oldu

iQOO 8’de Samsung’un şimdiye kadar hiçbir telefonda yer almayan 2K çözünürlüğünde E5 LTPO AMOLED ekran çözümü yer alacak. Bu ekran 120 Hz tazeleme desteğine de sahip olacak. 50W hızlı kablosuz şarj desteğine de sahip olacak olan bu seride Qualcomm’un işlemci hızını 3.0 GHz’ye çıkardığı Snapdragon 888 Plus yonga seti bulunacak. Ancak bu yonga seti sadece Pro modelde yer alacak.

Ana modelde fiyatı uygun tutmak için Çinli firma FHD+ çözünürlüğünde AMOLED ekran ve Snapdragon 870 yonga seti kullanacak. 120W hızlı kablolu şarj desteğine sahip olacak olan bu serinin bir de özel sürümü bulunacak. BMW Motorsport ile tekrardan işbirliği yapacak olan Çinli firma, otomobil tutkunlarının hayallerini süsleyen bir de tasarım harikası sürümü tanıtacak.

iQOO 8 Pro, arkada üç kameraya sahip olacak. Bu kameralar arasında 50MP ana kamera, 48MP ultra geniş açılı lens ve 14mm-60mm odak uzaklığına sahip 16MP lens yer alacak. Arkaya monte edilen kameralar, VIS beş eksenli şeyl karşıtı mikro bulut gimbal stabilizasyonunu destekleyecek.

iQOO 8

Telefonda 12 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB‘lık bir UFS 3.1 depolama alanı yer alacak. Ayrıca, telefon sanal RAM oluşturma imkanı da sunacak. Sanal RAM sayesinde RAM kapasitesi gerekli durumlarda 19 GB‘a kadar çıkabilecek. İlk olarak anavatanı Çin’de satışa sunulacak olan iQOO 8’in Avrupa pazarına ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor.

Çin’de özellikle Android telefon pazarında büyük bir rekabet var. Geride kalan firmalar bile son yıllarda yaptığı atılımlar ile Xiaomi ve OPPO gibi dev isimlere kafa tutmaya başladı. Bu süreçte kazananı fiyat ve devrimsel yenilikler belirleyecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu