Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Cephesinde Can Sıkan Bir Gelişme Yaşandı

Xiaomi 12 serisinde gözler şu sıralar Ultra modeline çevrilmiş durumda. Fakat yeni bir rapora göre 12 Ultra tanıtılmayacak.

Xiaomi yakın zamanda Çin’de gerçekleştirdiği etkinlikte Xiaomi 12 serisini duyurdu. Xiaomi 12 serisi gelen bilgilere bakılırsa mart ayı içerisinde tanıtılacak Xiaomi 12 Ultra modeli ile tamamlanacak. Ultra model şirketi bu yıl en üst segmentte temsil eden telefon olacak. Hatta yakın zamana kadar telefonun kamera özellikleri ve nasıl bir görüme sahip olacağı noktasında sayısız sızıntı gerçekleşti.

Şimdi ise ilginç bir iddia ile karşı karşıyayız. Xiaomiui sitesinde yer alan habere göre Xiaomi bu yıl Ultra modeli piyasaya sürmeyebilir. Buna gerekçe olarak telefonların model kodları ve yakın zamanda Xiaomi Mix 5 serisinin tanıtılacak olması gösteriliyor.

Sitenin aktardıklarına göre Xiaomi’nin aralık ayında duyurduğu Xiaomi 12 L3, Xiaomi 12 Pro ise L2 model numaralarını taşıyor. L1 henüz beklemedeyiz ve bunun Xiaomi Mix 5 Pro olacağı bildirildi. Hatta L1A model numaralı telefonda Xiaomi Mix 5 ismiyle çıkış yapacak.

Site bu iddiasını doğrulamak için telefonların diğer model numaralarına da vurgu yapmakta. Buna göre Xiaomi 12 – 2201123C ve Xiaomi 12 Pro – 2201122C model numaralarına sahip. Burada ilk iki sayı olan “22”, Xiaomi’nin 2022 amiral gemileri olacağını ima ederken, “01” ise ocak ayını ifade ediyor. Xiaomi Mix 5’te ise  2203121AC model numarası kullanılıyor. Söz konusu model numarası telefonun mart ayında çıkış yapacağını gösteriyor.

Xiaomi 12 Ultra’nın L1 kod adını taşımaması ve henüz sertifikalandırılmaması “Bu yıl Xiaomi 12 serisinde Ultra model olmayacak mı?” sorularını akıllara getirmiyor değil. Fakat eldeki somut sızıntılara bakıldığında Xiaomi 12 Ultra’nın son dönemde birçok habere konu olduğunu görüyoruz. Hatta bazı fotoğrafların telefona ait basın görselleri olduğu bile iddia edildi.

Sonuç olarak bir kafa karışıklığı olsa da Xiaomi’nin Ultra modelden vazgeçeceğini düşünmüyoruz. Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu