AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSMobirollerTablet

iPadOS 16 için Tarih Verildi! Çok Yakında Geliyor!


Apple’ın bir türlü yayınlayamadığı iPadOS 16 güncellemesi için geri sayım başladı. iPadOS 16.1 çok yakında indirime sunulacak.

Apple, bir süre ertelemenin ardından iPadOS 16 güncellemesini 24 Ekim’de piyasaya süreceğini onayladı. Bu, sürüm adayı sürümünü bugün geliştiricilere zaten yayınladığı için iPadOS 16.1 olarak gelecek. Apple aynı gün macOS Ventura’yı da piyasaya sürecek. iPadOS 16, iPad Pro için Stage Manager dahil olmak üzere yeni üretkenlik ve işbirliği özellikleri getiriyor. Bu yılın ilerleyen saatlerinde Stage Manager, 6K’ya kadar çözünürlüklerle tam harici ekran desteği alacak.

Masaüstü uygulamalar, iPad Pro’daki ekran için optimize edilmiş yeni özellikleri etkinleştirecek. Liquid Retina XDR ekranlı 12.9 inç iPad Pro’nun iş akışlarındaki renk gereksinimlerini karşılamasını sağlayan Referans Modu da yer alıyor.

Mesajlar’da yeni özellikler, yeni ve güçlü bir üretkenlik uygulaması olan Freeform, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı, Safari paylaşılan Sekme Grupları ekler, Yeni Hava Durumu uygulaması güzel animasyonlara sahip olacak. Ayrıca kullanıcılar sadece bir dokunuşla en önemli hava durumu bilgilerini görebilir.

iPadOS 16.1

Canlı Metin, sistem genelindeki görüntülerdeki metni tanımak için cihazdaki zekayı kullanır ve bu özellik artık videoya gelecek. Ayırca metni duraklatılmış video karelerinde tamamen etkileşimli hale getirecek. macOS Ventura ise Stage Manager, Mac’te web kamerası olarak iPhone kullanan Continuity Camera, FaceTime için Handoff ve Mail ve Messages uygulamaları için güncellemeler getiriyor.

Güncellemeyi alacak modeller

  • iPad Pro (Tüm modeller)
  • iPad Air (3. nesil ve daha yeni modeller)
  • iPad (5. nesil ve daha yeni modeller)
  • iPad mini (5. nesil ve daha yeni modeller)
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu