Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 11 ses konusunda Galaxy S20 Plus’ı şamar oğlana çevirdi!


DxOMark ekibi merakla beklenen iPhone 11 ses puanını açıkladı. Samsung’un Galaxy S20 Plus’ı bu puana hayranlıkla bakacak. İşte detaylar.

Telefonların kameralarını inceleyip puanlayan DxOMark ekibi, geçtiğimiz yıl ön kamera inceleme işine de girmişti. Ekip daha sonra telefonların hem nasıl ses verdiğini hem de nasıl ses kaydettiğine ilişkin sentetik incelemeler yapmaya başlamıştı. Samsung’un Galaxy S20 Plus modeline 66 puan vererek ilk beşe bile sokmayan DxOMark, bugün ise iPhone 11 için incelemesini paylaştı.

Apple’ın dünyanın en çok popüler olan telefonu iPhone 11, DxOMark’ın ses testinden ortalama 71 puan alarak ilk beşe girmeyi başardı. Ses oynatma bölümünden 72 puan ve ses kayıt bölümünden 68 puan alan telefon bu konuda ne kadar başarılı olduğunun sinyallerini veriyor.

Ancak iPhone’ların DAC’ları hala istenilen seviyede değil. Kulaklıkları güzel bir şekilde süremeyen DAC’ın yetersiz kaldığı açıkça ortada. Hi-Res sertifikasına sahip olan Xiaomi Mi 10 Pro bu yüzden ses konusunda 76 puan ile zirvede yer alıyor.

iPhone 11

Apple’ın iPhone 11’le yaptığı en iyi şey tınıları başarılı bir şekilde kaydedip oynatabilmesi olduğu DxOMark sayesinde ortaya çıktı. Dolby Atmos desteğine sahip stereo hoparlörler ile beslenen Apple’ın gizli silahı, arkaplan ses kayıt konusunda diğer telefonlar gibi resmen çakılıyor.

Firmaların DxOMark’ın bu incelemelerinden sonra 2021 yılı içerisinde tanıtacağı telefonlarında ses kayıt ve oynatma üzerine de odaklanacağını düşünüyoruz. Bakalım ses konusunda bizleri ilerleyen yıllarda neler karşılayacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu