Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Apple Huawei’in Yokluğunda Çin’i Domine Ediyor

Apple Samsung’dan sonra Huawei ‘in de artık telefon satamadığı Çin’de art arda alt haftadır birinciliği kimseye kaptırmadı.

İki yıl öncesinde mobil dünyasında dengeleri değiştiren bir gelişme yaşandı. Amerikan Hükumeti Huawei’i casusluk yaptığı gerekçesiyle kara listeye aldı ve kendi markaları tarafından geliştirilen teknolojilerin Huawei’ye satılmasını engelledi. Bununla birlikte Huawei’de ciddi bir düşüş yaşandı. Çin pazarında bir süreye kadar iddialı bir noktada olunsa da, Honor’un elde çıkarılmasıyla Huawei artık Çin pazarında da epey gerilere düştü. Counterpoint Research tarafından yayınlanan son rapora göre Apple Huawei ’in yokluğunda diğer Çinli üreticileri art arda altı haftadır geride bırakıyor. Tabii bunda iPhone 13 satışları de temel bir etken olarak gösteriliyor.

iPhone 13 serisi tüm dünyada en çok Çin’de heyecana neden oldu. Telefonlar için belirlenen cazip fiyatlar, yeni kameralar ve 5G desteğiyle birlikte iPhone 13 serisi Çin’de adeta peynir ekmek gibi satıyor. Apple, premium segmentte ana rakibi olan Huawei’in devam eden yaptırımlar nedeniyle kaybettiği pazarda en fazla payı kapan üretici oldu. Samsung ise yıllardan bu yana Çin pazarında zaten kayda değer satışlar gerçekleştiremiyor.

Çin’de satışa sunulan iPhone 13 modelleri arasında en yüksek satış oranı %51 ile iPhone 13’e ait. Daha sonra en fazla ilgi %23’lük oranla iPhone 13 Pro Max’e gösterildi. iPhone 13 Pro’nun satış hacmi %21 iken, mini modelde ise bu oran %5 olarak karşımıza çıktı.

Araştırma Direktörü Tom Kang, “Apple’ın şimdiye kadar Çin’deki tek gerçek rakibi Huawei idi ve şu anda ABD yaptırımları nedeniyle ciddi üretim sorunlarıyla karşı karşıya. Diğer rakiplerin hem marka hem de kalite açısından Apple’a yetişene kadar Çin’deki yüksek performansını sürdürmeye devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu