Güncel Teknoloji HaberleriOyun HaberleriPlayStationTeknoloji

PlayStation 5 fiyatı belli oldu! Olmaz olaydı bu ne!!!

PlayStation 5 fiyatı Amazon İngiltere sayesinde belli oldu. Bu konsol Türkiye’de Tofaş Şahin fiyatına satılacak gibi görünüyor.

Sony, 11 Haziran 2020 Perşembe günü Türkiye saati ile 23:00‘da PS5 etkinliği düzenleyecek. Bu etkinlikte Dualsense kontrolcüsünün tüm özelliklerinin yanı sıra, konsolun kendisi ve yeni nesil oyunlar gösterilecek. Etkinliğe sayılı saatler kala bugün Amazon İngiltere’den çok büyük bir sızıntı geldi ve PlayStation 5 fiyatı ortaya çıktı. Böyle fiyat mı olur dedirten bu sızıntı Türkiye’deki konsol oyuncularını kanser edecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Türkiye‘de koronavirüs sürecinde konsollara yüzde 50 vergi getirilmişti. Eylül-Ekim aylarında yüzde 20’ye düşürülecek olan bu vergi yeni nesil konsolları da etkileyecek. Amazon İngiltere‘nin sızıntısına göre; PS5’in fiyatı tam 599 sterlin yani 5.100 TL olacak. Keşke bu fiyat Türkiye için de geçerli olsa. Ama olmayacak. PlayStation 4 Pro İngiltere’de 350 Sterlin’den Türkiye’de ise 4.999 TL‘den satılıyor.

PlayStation 5 fiyatı

Vergilerden ve kurlardan dolayı PS5‘in fiyatının Türkiye’de 8.000 TL‘yi bulacağını söyleyebiliriz. O da en iyi ihtimal. Yıl sonuna doğru kurlar fırlar ve vergi düşürülmez ise fiyat 10.000 TL‘yi bile bulabilir.

Türkiye’de oyunculuğun özellikle de konsol tarafında bittiği açıkça ortada. Aklı selim ve orta gelirli biri 500 TL bir oyuna para vermez. Eski nesil konsol fiyatlarının da 5.000 TL’den uygun olmadığını da göz önünde bulundurursak, PS5’in Türkiye’deki satış rakamları dibi görecek. Hatta beklentilerin bile altında olacak diyebiliriz. Umarız PlayStation Türkiye ekibi bölgesel fiyatlandırma yapar ve konsol 6.000 TL bandını aşmadan ülkemiz gelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu