Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Darbe üstüne darbe! Şimdi de Huawei Kirin işlemciler için çanlar çalıyor

Amerika Ticaret Bakanlığı her ne kadar Android tarafında yaptırımları üç ay askıya almış olsa da, Huawei için durum hiç de iyi gitmiyor. Mate 20 Pro’nun Android Q beta programında çıkarılması, Honor 20 Pro’nun Android lisansı alamamış olması derken şimdi de Huawei Kirin işlemciler için tehlike çanları çalmaya başladı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei Kirin işlemciler ARM lisansını kaybediyor

ARM malumunuz Cortex mimarisi ve diğer çeşitli bileşenlerle, akıllı telefonlar ve üreticilerin mobil cihazlar için geliştirdikleri işlemcilere zemin oluşturuyor. Bugün mobil dünyasında kullanılan işlemcilerin tümünde ARM tarafından geliştirilen Cortex mimarisi kullanılmakta.

ARM ve Huawei’in yonga bölümü HiSilicon arasında 28 yıldan fazladır iş birliği mevcut. Son gelinen noktada Kirin işlemcilerin performans ve verimlilik noktasında oldukça rekabetçi olduğu görülüyor. Amerikan şirketlerinin ardından bu defa bir İngiliz markası olan ARM da yaptırımlara başladı.

ARM, çalışanlarına Huawei ile olan tüm iş birliğini derhal durdurmaları yönünde talimat verdi. BBC’de yer alan habere göre ARM, Huawei ve bağlı kuruluşları ile “tüm aktif sözleşmeleri, destek anlaşmaları ve diğer tüm sözleşmelerin durdurulması talimatı verdi.

Mate 30 serisine güç verecek Kirin 985 işlemcisi için tüm lisansların tamamlandığı, dolayısıyla bu işlemcinin yaptırımlardan etkilenmeyeceği bildiriliyor. Android lisansının iptal edilmesi üzerine kendi işletim sistemini geliştiren Huawei işlemci konusunda eli kolu bağlı görünüyor. Gelişmeleri anbean aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu