Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 15 Apple’ı Üzmeye Devam Ediyor

Apple’ın iOS 15 güncellemesi kullanıcılar tarafından pek benimsenemedi. iOS 14’ün bile gerisinde kalan bu güncelleme Apple’ı üzecek.

iOS 15 güncellemesinin genel kullanıma sunulmasından iki gün sonra, kullanıcıların iOS 15’e güncellemelerinin iOS 14’e göre daha uzun sürdüğü söylentileri ortaya çıkmıştı. Bu söylentiler bugün doğrulandı diyebiliriz. Güncellemenin çıkmasından iki hafta sonra, iOS 15’in benimsenmesinin iOS 14’e göre çok daha yavaş olduğu bugün açıklandı.

Analiz şirketi Mixpanel’den alınan verilere göre, kullanıcıların yalnızca yüzde 8.59’u, piyasaya sürüldükten sonraki 48 saat içinde cihazlarını iOS 15’e güncelledi. Karşılaştırma için, bu sayı iOS 14’ün piyasaya sürüldüğü geçen yılın aynı döneminde yüzde 14.68 olduğunu belirtelim. Yaklaşık 15 gün sonra, iOS 15’in benimsenmesi öncekinden daha yavaş kalıyor.

iOS 15 kullanım oranı beklentilerin altında kaldı

Mixpanel, 5 Ekim 2021 Salı günü iOS 15’in benimsenmesinin yüzde 22,22’de olduğunu söylüyor. 5 Ekim 2020’ye bakıldığında, kullanıcıların yüzde 41,97’si zaten iOS 14’ü yüklemişti. Şimdiye kadar Apple, yeni sürümün benimseme oranlarını yayınlamadı. Muhtemelem önümüzdeki ay Apple cephesinden de bu sonuçlara yakın veriler gelecektir.

iOS 15

Elbette, iOS 15’in daha yavaş benimsenmesinin bazı nedenleri var. Çünkü bu güncelleme arkaplanda birçok yenilik sunsa da son kullanıcıya pek bir şey sunamadı. Apple’ın yenilik sunmaması kullanıcıların güncellemeyi yüklemesinde büyük etki ettiğini söyleyebiliriz.

Diğer bir nokta ise, FaceTime’daki SharePlay ve iPad kullanıcıları için Universal Control gibi bazı önemli yeni özelliklerin bu yılın sonlarına kadar ertelenmiş olması. Ayrıca, ilk kez kullanıcıların iOS 14’te kalmasına ve önemli güvenlik güncellemelerini almasına izin verecek yeni bir seçenek de var.

Bu nedenlerden hangisinin iOS 15’in benimsenmesinde en büyük etkiye sahip olduğunu söylemek zor. Ancak kesinlikle hepsinin birleşimi, Apple’ın işletim sisteminin en son sürümüyle daha az kullanıcının ilgilenmesini sağlıyor. iOS 14 hala güncellendiği için bu güvenlik açısından bir sorun olmasa da, daha yavaş bir benimseme, uygulama geliştiricilerinin iOS 15’in özellikleri nizorlamak için daha uzun süre beklemesine neden olabilir. Apple umarız son güncellemler ile WWDC 21’de gösterdiği yenilikleri hızlı bir şekilde sisteme ekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu