Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi ve Leica Ortaklığı Başlıyor! Leica Kameralı İlk Telefon Xiaomi 12 Ultra Olacak

Beklenen ortaklık gerçekleşiyor. Xiaomi ve Leica kamera ortaklığını ilk kez Xiaomi 12 Ultra modelinde göreceğiz. İşte detaylar…

Xiaomi, akıllı telefon kameralarında her geçen yıl üzerine koyarak dönem dönem en iyi kameralı telefonlara imza atıyor. Xiaomi 12 Ultra modeliyle ise yeni bir dönem başlıyor. Xiaomi ve Leica ortaklığı gelen bilgilere bakılırsa Xiaomi 12 Ultra’da ilk kez karşımıza çıkacak.

Leica’nın 2016 yılından bu yana Huawei ile olan ortaklığı Huawei P50 serisinin tanıtımıyla birlikte sona erdi. Mayıs ayında yayınlanan bir raporda Leica’nın kamera iş birliği için yeni bir ortak arayışında olduğu bildirildi. O dönem adı geçen üreticiler arasında Xiaomi, Sharp ve Honor yer alıyordu.

Digital Chat Station adlı ünlü bilgi kaynağı, Xiaomi-Leica ortaklığının Xiaomi 12 Ultra ile başlayacağını duyurdu. Leica tarafından optimize edilmiş kameralarla Xiaomi 12 Ultra’nın kamerada zirveye yerleşeceğini kestirmek güç olmasa gerek.

Xiaomi’nin mart ayında duyurması beklenen üst düzey telefonunda Snapdragon 898 yer alacak. Telefonda bir kez daha üç arka kameranın yer alması bekleniyor. Ana kamerada 1/1.5 inç 50 megapiksellik bir sensörün tercih edileceği yakın zamanda doğrulandı. Diğer iki kamera olan ultra geniş açılı ve periskop kameraların da yine 50 megapiksel çözünürlüğünde olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu