AndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ultra’nın Ekranı Çok Konuşulacak

Xiaomi 13 Ultra, Çinli BOE tarafından geliştirilen bir ekrana sahip olacak ve bu ekranın Samsung panellerinden daha iyi olacağı bildirildi.

Xiaomi 13 Ultra sadece 24 saat sonra resmi olarak tanıtılacak. Telefonun neredeyse tüm teknik detayları ortaya çıkmış durumda. Daha özel bilgilere gelince, Ice Universe adlı güvenilir kaynak, Xiaomi 13 Ultra’da yer alacak ekran hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Kaynağa göre telefonda “Samsung ekranını gerçekten aşan” bir panele yer verilecek. Kaynak ayrıca  Xiaomi 13 Ultra’nın ekranını “Çinli ekran üreticilerinin tarihindeki en iyi ekran” olacağını belirtiyor.

Ice Universe, Twitter hesabından Xiaomi 13 Ultra’da kullanılan ekran için “Çinli ekran üreticilerinin tarihindeki en iyi ekran ve Samsung ekranını gerçekten aşan ilk Çin yapımı ekran” ifadelerini kullandı. Bu gelişme haliyle Samsung üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı oluşturacaktır.  Xiaomi 13 Ultra’nın ekranı BOE üretimi olacak ve ekran parlaklı seviyesi 2000 nit’e ulaşabilecek.

Xiaomi 13 Ultra modelinde 6.73 inç büyüklüğünde 3200 x 1440 piksel çözünürlüğünde ekrana verilecek. Yüzde 90’a varan bir ekran / kasa oranı sunacak panel aynı zamanda 120Hz tarama hızını destekleyecek. Corning Gorilla Glass Victus ile koruma altına alınacak ekranda ayrıca 1milyar renk, Dolby Vision ve HDR10+ desteği olacak.

Xiaomi 13 Ultra kuşkusuz en çok kamera özellikleri ile konuşulacak. Telefondaki dörtlü arka kamera, Xiaomi ve Leica ile birlikte tasarlanan Summicron lenslerce destekleyecek. Telefonda f/1.9 ve f/4.0 değişken diyaframlı IMX989 1″ sensör ana kamera olarak kullanılacak.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak modelde ayrıca, Xiaomi tarafından geliştirilen halka soğutma pompası ısı dağıtma teknolojisi yer alacak. Bu, geleneksel ısı dağıtma VC’nin %300’ü kadar daha bir ısı dağıtma kapasitesine sahip. Bu teknoloji sayesinde telefon 4k 60 fps sürekli çekimde bile kare hızı düşürmeyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu