AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Epic Apple davasını kaybetti! Fortnite için elveda zamanı…

Epic Apple ile olan davasını kaybetti. Epic’in Fortnite’ı tekrardan App Store’a ekleme isteği yalan oldu. iPhone sahiplerinin gözü yaşlı.

Epic ile Apple‘ın arasında geçtiğimiz aylarda başlayan gerginlik hala devam ediyor. Epic Apple ile olan dava sürecini bugün açıklanan karar ile resmen kaybetti. Peki, daha önce ne yaşanmıştı? Hangi firma neleri gerekçe göstermişti? Gelin hızlıca bir göz atalım.

Bildiğiniz gibi hem App Store hem de Play Store‘da bazı kurallar bulunuyor. Uygulama içi satın alımlardan elde edilen karın bir bölümü Apple veya Google’a ödenmek zorunda. Ancak Fortnite bir anda daha doğrusu planlı bir şekilde hem App Store ve hem de Play Store’un kurallarını ihlal etmişti.

Fortnite’taki uygulama içi satın alma seçeneklerine sessiz sedasız kendi mağazasından satın alma opsiyonu ekleyen Epic’in bu hamlesi çok pahalıya patladı.

Apple Epic

Fortnite’ın bu hamlesinden sonra mağaza kuralları ihlal edildiği için hem App Store hem de Play Store’dan oyun kaldırılmıştı. Android açık bir platform olduğu için oyun APK. olarak yüklenebiliyordu. Ancak iPhone, iPad ve Mac‘e Fortnite’ı yüklemek, yüklü olan oyunu bile oynamak artık mümkün değildi.

Epic’in planladığı bu hamle sonrası hemen Apple’a dava açılmıştı. Ancak mahkeme, önceden belli olan kuralları ihlal ettiği için Epic’i haksız buldu. Yani daha uzun süreler Fortnite, iPhone, iPad ve Mac üzerinden oynanamayacak. Gelir kaynağını kendi eliyle yok eden Epic’in bu karara itiraz etmesi bekleniyor. Ancak her ne kadar itiraz edilirse edilsin yine Apple haklı çıkacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu