Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO’nun Ekran Altı Kamerası Normal Kamara Gibi Olacak

Çinli teknoloji devi OPPO’nun ekran altı kamerası bildiğimiz nokta çentikli ön kameralar ile karşılaştırılabilir seviyede olacak.

OPPO, Geleceğin Görüntüleme Teknolojisi Konferansı etkinliğinde yeni görüntüleme teknolojilerini açıkladı. Konferansta şirket, RGBW sensörü, sürekli optik yakınlaştırma ve beş eksenli sarsıntı önleme dahil olmak üzere birçok görüntüleme teknolojisini duyurdu. Bu teknolojiler temel olarak daha güçlü arka kamera için geliştirildi. Ancak OPPO‘nun ekran altı kamerası için de çılgın planlarının olduğu açıklandı.

OPPO ayrıca resmi olarak “yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi” olarak adlandırılan benzersiz bir proaktif teknik çözümü duyurdu. Bu teknoloji ekranı hesaba katıyor ve ekran altı görüntüleme teknolojisinde görülmem bir atılım olarak nitelendiriliyor. OPPO’ya göre sektördeki mevcut ana uygulama, ekranın piksel yoğunluğunu azaltmak.

Mevcut teknoloji, kameranın bulunduğu alanda ekranın ışık geçirgenliğini de artırıyor. Ancak bu, ekranı daha grenli hale getirecek ve ekran görüntüsü efektini ve görsel algıyı etkileyecek. Aynı zamanda kamera alanı ile ana ekran alanının PPI değeri çok farklı olacak. Ekran altı kameranın ekrandaki konumu, çok açık bir yama hissi uyandıracak.

OPPO'nun Ekran Altı Kamerası

OPPO, ekran altı kameranın neden olduğu teknik sorunlar için özel olarak bir dizi çözüm geliştirdi. Yenilikçi ekran piksel düzenlemesi ve endüstri lideri şeffaf yönlendirme teknolojisi sayesinde, ekran doğruluğu tam ekranla tutarlı olacak, Ayrıca parlaklık ve renk doğru sunulacak. Ekranın altındaki proaktif alanı, tüm ekranın görüntü efekti ile senkronize tutmak için bir kontrol yer alacak. Devre ve algoritma optimizasyonu sayesinde ekran kullanım ömrü yaklaşık yüzde 50 artacak.

OPPO’nun söylediğine göre yeni ekran altı kamera teknolojisi telefonlarda gördüğümüz nokta çentikli kameralar ile karşılaştırılabilir düzeyde olacak. Şimdilik OPPO’nun bu özelliği taşıyacak ilk telefonu duyurulmadı. Muhtemelen yeni Find X serisi bu özellik ile gelecek ve sektörde yeni bir devri başlatacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu